Βερβεσός (ΔΣΑ): Ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο για τη σύλληψη γνωστού δικηγόρου

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για “ενδοοικογενειακή βία” σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Η υπόθεση

Αντιμέτωπος με κακουργηματική κατηγορία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του, βρίσκεται γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, ο οποίος συνελήφθη για περιστατικό τραυματισμού του θύματος, που φέρεται να αποδίδεται σε ενδοοικογενειακή βία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του, ιδιαίτερα προβεβλημένου σε ΜΜΕ, δικηγόρου, κακουργηματική ποινική δίωξη καθώς το θύμα, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του συζύγου της, μεταφέρθηκε αργά τη νύχτα σε νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη, συνεπεία ξυλοδαρμού που φέρεται να υπέστη από τον κατηγορούμενο.

Διαβάστε επίσης

Ενδοοικογενειακή βία: Γνωστός δικηγόρος διώκεται για κακούργημα – Φέρεται να τραυμάτισε βαριά τη σύζυγό του

Ηχηρή παρέμβαση Χάρη Δούκα: Να δώσουμε τον λόγο στη βάση του ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση, κύριε Μητσοτάκη, δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες

Ηλεκτροπληξία στα νοικοκυριά με το τιμολόγιο Σκυλακάκη – Η κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητες τις εταιρείες να κερδοσκοπούν

Ανασχηματισμός «ήττας»: Όμηρος εσωκομματικών ισορροπιών ο Μητσοτάκης