Βατικανό: Διαμαρτυρία ενώπιον του Πάπα κατά των ταυρομαχιών (Video – Photos)

Σπάνιο αλλά αληθινό! Μικρής έκτασης και διάρκειας διαμαρτυρία έλαβε χώρα σήμερα στο Βατικανό, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης γενικής ακρόασης των πιστών.

Ενώ ο πάπας Φραγκίσκος χαιρετούσε τους προσκυνητές από διάφορες χώρες του κόσμου, δυο ακτιβίστριες της οργάνωσης Peta σήκωσαν πλακάτ τα οποία έγραφαν «η ταυρομαχία είναι αμαρτία» και φώναξαν το συγκεκριμένο σύνθημα. Φορούσαν μπλουζάκια στα οποία ήταν γραμμένη η φράση «σταματήστε να ευλογείτε τις ταυρομαχίες».

Ο ιερέας που διάβαζε αποσπάσματα του Ευαγγελίου συνέχισε κανονικά την ανάγνωση και έπειτα από λίγο οι δυο ακτιβίστριες απομακρύνθηκαν από την αίθουσα «Παύλος ο Έκτος» της Αγίας Έδρας.

 

Σύμφωνα με την οργάνωση, κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες ταύροι σκοτώνονται σε φεστιβάλ ταυρομαχιών παγκοσμίως, πολλοί αφιερωμένοι σε Καθολικούς αγίους. Σε αυτά τα γεγονότα, έφιπποι επιτιθέμενοι σπρώχνουν λόγχες και μπαντρίλες στον ταύρο, προκαλώντας οξύ πόνο και περιορίζοντας την κίνησή του.

«Καθώς πολλές χώρες απαγορεύουν σοφά αυτή την αρρωστημένη μορφή «ψυχαγωγίας». Ο Πάπας Φραγκίσκος πρέπει να καταγγείλει αμέσως αυτό το άθλημα αίματος και να κόψει τους επαίσχυντους δεσμούς της Καθολικής Εκκλησίας με τις ταυρομαχίες», ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση στον ιστότοπό της.

Το Βατικανό δεν σχολίασε αμέσως τη διαμαρτυρία της Τετάρτης.

Ο Βρετανός ιερέας Terry Martin επέκρινε πρόσφατα τις ταυρομαχίες σε μια εκστρατεία με την PETA και κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να την καταδικάσει.

Ο ιερέας από το Δυτικό Σάσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου πόζαρε με ένα κόκκινο πανί δίπλα σε έναν ταύρο με την επιγραφή: «Είναι αμαρτία να βασανίζεις ζώα».

 

Η PETA έχει επισημάνει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε στην εγκύκλιο του Laudato Si’ ότι «κάθε πράξη σκληρότητας σε οποιοδήποτε πλάσμα είναι «αντίθετη στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και ότι, ήδη από τον 16ο αιώνα, ο Πάπας Άγιος Πίος Ε’ απαγόρευσε τις ταυρομαχίες που θεωρούνταν «σκληρή» και «μακριά από τη χριστιανική ευλάβεια και φιλανθρωπία».

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Σε ύψιστη επιφυλακή μετά τις προκλήσεις ακροδεξιών – Καταδίκες και κατηγορίες κατά 100 ατόμων

Γερμανία: Δύο νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου στο Κρεβ

Liberation: «Ινταλγκό, Μακρόν, Μπαρντελά… Ποιος επωφελείται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες;»

Μπανγκλαντές: Οι διαδηλωτές εξανάγκασαν σε παραίτηση τέσσερα στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας για διαφθορά

Ιστορική δήλωση του Νίξον που δεν μοιάζει ξένη σήμερα: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στο Ισραήλ (Video)

«Το Ισραήλ στήνει παγίδα για γενικευμένο πόλεμο» – Καθηγητής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού μιλά στο Documento

Ισραήλ: Άμεση εξόντωση του νέου ηγέτη της Χαμάς, θέλει ο υπουργός Εξωτερικών

Ιταλία: H Μελόνι κατηγορεί τον Τύπο για fakenews – Της φταίνε τρεις αριστερές εφημερίδες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter