Βαθαίνει το ρήγμα Μητσοτάκη – Σαμαρά: Από την αιχμή μέσω Βουλής στα «καρφιά» για τα εθνικά θέματα

Νέο επεισόδιο, το οποίο μεγάλωσε το χάσμα μεταξύ του Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά, σημειώθηκε την Τετάρτη.

Η κόντρα μετατράπηκε σε «ανοιχτό πόλεμο», ξεκίνησε από τη Βουλή και τις αιχμές του πρωθυπουργού για να συνεχιστεί με «καρφιά» από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό για τα ελληνοτουρκικά, μέσω σχολίων από το περιβάλλον του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «προστατεύω το πολίτευμα, δεν θα χαιρετηθώ, χαριεντιστώ ή συνδιαλλαγώ μαζί του», επιχειρώντας να επιχειρηματολογήσει για την αποχώρησή του από την αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, για τον οποίον είπε πως δεν τον αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ατάκα «δεν θα χαιρετηθώ, χαριεντιστώ ή συνδιαλλαγώ μαζί του», εκλήφθηκε ως καρφί εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε χειραψία με τον Νίκο Παππά στο περιθώριο εκδήλωσης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έμεινε αναπάντητη από το περιβάλλον Σαμαρά. Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σχολίασαν τα εξής:

«Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση… Άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Novartis, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους «μέχρι τέλος», ισχύει στο ακέραιο.

Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Όπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα!».

Η πρώτη αντίδραση από Μαξίμου και ο Φιντάν

«Ουδέν σχόλιον», ήταν η αντίδραση που διέρρευσε από το Μαξίμου στις αντιδράσεις του περιβάλλοντος Σαμαρά, φανερώνοντας ότι το κλίμα εντός της ΝΔ είναι έκρυθμο και η αμηχανία έκδηλη.

Όλα αυτά, ενώ αναμένεται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα, γεγονός που αφήνει ανοιχτό πεδίο για νέες παρεμβάσεις που αφορούν τα εθνικά από τους «διαφωνούντες» με την πολιτική Μητσοτάκη εντός των γαλάζιων τειχών…

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις του PKK – «Επιχειρήσεις κατά 32 στόχων σε Ιράκ και Συρία»

Ξανά με… λάθη και παραλείψεις πάει σε δίκη η Greek mafia – Ηχηρά ονόματα μένουν εντός κάδρου με πρόταση εισαγγελέα

Εκλογές ΗΠΑ: Οριακή η διαφορά Τραμπ – Χάρις – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal

Ποδοσφαιρική βραδιά: Που θα δείτε τα ματς Παναθηναϊκός – Τσέλσι, ΠΑΟΚ – Πλζεν και Μάλμε – Ολυμπιακός

Νέες ταινίες: Μια αυστηρώς ακατάλληλη και απρόβλεπτη «Σταχτοπούτα»