Βατερλώ

Βατερλώ
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Μοίρες 355 και 383 στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023.

Οι δραματικές καταστάσεις τις οποίες ζει η χώρα με τις πυρκαγιές να την κατακαίουν απ’ άκρο σε άκρο και την κατάρρευση του υποτιθέμενου «επιτελικού κράτους» της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναμένεται να έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις έχουν αναγάγει τον τουρισμό στην βαριά βιομηχανία της χώρας, στηρίζοντας σε αυτόν την οποιαδήποτε ανάπτυξη. Μόνο που η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του τουρισμού χωρίς ουδεμία βάση υποδομής για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος οδήγησαν στις καταστροφές της Ρόδου, της Αττικής, του Διακοφτού και της Εύβοιας.

Ταυτόχρονα η ανεξέλεγκτη άνοδος της κερδοσκοπίας που οδήγησε τις Κυκλάδες και ειδικά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη σε ένα ιδιότυπο λοκντάουν καθώς οι τιμές διαμονής και σίτισης ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις αυτές του Παρισιού και της Γενεύης φέρνουν το περίφημο ελληνικό τουριστικό προϊόν σε δυσμενέστατη θέση.

Η επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάηκε καθώς όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν ζωντανά τις 2.000 εκκενώσεις μέσω θαλάσσης και τις 20.000 συνολικά στη Ρόδο. Όπως και τις έκτακτες πτήσεις των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών που παραλαμβάνουν τουρίστες για να τους οδηγήσουν μακριά από το φλεγόμενο νησί.

Και δεν μπορεί να τη σώσει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που το βράδυ του Σαββάτου την ώρα που καιγόταν η Ρόδος ανάρτησε στα αγγλικά κείμενο στο οποίο ανέφερε ότι «οι πληγείσες περιοχές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% της συνολικής τουριστικής δραστηριότητας της Ρόδου».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πολιτική της που τα αφήνει όλα ελεύθερα στην ιδιωτική πρωτοβουλία σε παραλίες και βουνά προκαλεί διεθνή διασυρμό της χώρας ο οποίος θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο ΑΕΠ για τουλάχιστον τα δύο επόμενα χρόνια.

Ένα ακόμη βατερλώ για τον ανέμελο πρωθυπουργό που θεωρεί ότι οι φωτιές δίνουν «δουλίτσες» στα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter