Βάσω Παπανδρέου: Όταν έδωσε το περιβόητο σημείωμα στον Ανδρέα (Video)

Ένα ιστορικό στιγμιότυπο από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ του 1995 στο Κάραβελ ξανάρθε στην επικαιρότητα με αφορμή τον θάνατο της Βάσω Παπανδρέου.

Το 1995 η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν και εμφανής και οργανωμένη από μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπουργούς με πρωταγωνιστές τον Κώστα Σημίτη, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Παρασκευά Αυγερινό.

Στην Κ.Ε. Επιτροπή του Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να σηκώσει το γάντι στους αμφισβητίες του, λέγοντας πως: «Όσοι αναζητούν έναν Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό και πρόεδρο υπό περιορισμό, υπό επιτροπεία, υπό κηδεμονία, ας τον αναζητήσουν αλλού, εγώ δεν προσφέρομαι».

Η Βάσω Παπανδρέου ένοιωσε προσωπικά θιγμένη από την ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου και προέβη σε μια κίνηση που έμεινε στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ ως «τραύμα» και προσβολή προς τον ιδρυτή του κόμματος.

Η Βάσω Παπανδρέου σηκώθηκε από την θέση της, διέσχισε όλη την αίθουσα και άφησε μπροστά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ένα σημείωμα, μπροστά στις κάμερες και ενώ ο Ανδρέας μιλούσε. Ο Ανδρέας Παπανδρέου το διαβάσε αμέσως και ακούστηκε  από τα μικρόφωνα η λέξη «μάλιστα».

Όπως έγινε γνωστό αργότερα η Βάσω Παπανδρέου στο σημείωμα έλεγε στον Ανδρέα «εμμέσως πλην σαφώς αναφέρεσαι σε μένα και αυτά που λες με θίγουν, μου αποδίδεις προθέσεις που δεν έχουν σχέση με τις θέσεις μου» και ζήτησε να απαντήσει επί προσωπικού, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να αγνοεί την πρόκληση.

Διαβάστε επίσης

Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου

Πολάκης σε Γεωργιάδη: «Εγώ δεν ζητάω συγγνώμη από κανέναν, είσαι λαδέμπορας και αδιευκρίνιστος»

Ερώτηση «βόμβα» Κακλαμάνη σε Σκυλακάκη για το χρηματιστήριο ενέργειας: «Καρτελοποίησε την αγορά»

Πού πάνε τα λεφτά των μετόχων της Eurobank κύριε Καραβία;

Νέα δημοσιεύματα για Τσίπρα-Βενιζέλο: Το δείπνο με οργανωτή τον Μαραντζίδη

Προαστιακός: Εισαγγελική παρέμβαση για τον συρμό που μπήκε στις γραμμές του Μετρό