Unicef: Τουλάχιστον 16 εκατομμύρια παιδιά έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες στο Πακιστάν

Unicef: Τουλάχιστον 16 εκατομμύρια παιδιά έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες στο Πακιστάν

Οι καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις έχουν σκοτώσει περισσότερους από 1.500 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 528 παιδιά, και επηρέασαν περίπου 16 εκατομμύρια παιδιά, σύμφωνα με τη Unicef. Οι αρχές λένε ότι τα νερά που έχουν παρασύρει σπίτια, δρόμους, καλλιέργειες, ζώα και ανθρώπους θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις έως έξι μήνες για να υποχωρήσουν.

Ζοφερή η κατάσταση

Οι πλημμύρες έχουν επίσης φέρει ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του νερού. «Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην ύπαιθρο», είπε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν, την περασμένη εβδομάδα. «Το νερό προκαλεί ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του νερού». Προέτρεψε μέσω Twitter τον κόσμο να επικεντρωθεί στον αντίκτυπο που έχει η καταστροφή στα παιδιά.

Τουλάχιστον 3,4 εκατομμύρια κορίτσια και αγόρια εξακολουθούν να χρειάζονται άμεση υποστήριξη. Ο εκπρόσωπος της Unicef ​​στο Πακιστάν, Αμπντουλάχ Φαντίλ, προειδοποίησε ότι χωρίς μαζική αύξηση της υποστήριξης, πολλά παιδιά θα πεθάνουν ακόμα. «Η κατάσταση για τις οικογένειες του Πακιστάν είναι πέρα ​​για πέρα ​​ζοφερή και τα υποσιτισμένα παιδιά παλεύουν με τη διάρροια και την ελονοσία, τον δάγγειο πυρετό και πολλά υποφέρουν από επώδυνες δερματικές παθήσεις», είπε.

Κλειστά σχολεία

Χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί  λόγω των πλημμυρών, επιδεινώνοντας τη διακοπή της μάθησης πολλών παιδιών, την οποία βίωσαν κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.  Πολλές από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι από τις πιο ευάλωτες στο Πακιστάν, όπου τα παιδιά υποφέρουν ήδη από υψηλά ποσοστά υποσιτισμού και κακή πρόσβαση σε νερό και αποχέτευση. Οι περισσότερες από τις πληγείσες περιοχές έχουν δει τις δημόσιες εγκαταστάσεις υγείας να έχουν υποστεί ζημιές, φάρμακα να καταστρέφονται από τις πλημμύρες και πολλούς εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους. Ο κίνδυνος υδατογενών ασθενειών είναι υψηλός, συμπεριλαμβανομένης της χολέρας.

Οι κρίσεις που σχετίζονται με το κλίμα δεν επηρεάζουν όλους εξίσου. Τα παιδιά θα υποφέρουν περισσότερο από τους ενήλικες, με εκείνα των φτωχότερων κοινοτήτων να φέρουν το μεγαλύτερο βάρος.

Ετικέτες

Documento Newsletter