Uni Systems: 60 χρόνια ανοδικής πορείας σε Ελλάδα και εξωτερικό

Uni Systems: 60 χρόνια ανοδικής πορείας σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η σταθερά ανοδική πορεία της Uni Systems και η πορεία υλοποίησης του στρατηγικού της σχεδίου παρουσιάστηκαν σε δημοσιογραφική συνάντηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Γιάννη Λουμάκη, μετά από σύντομο χαιρετισμό της αντιπροέδρου του ομίλου Quest κας Έφης Κουτσουρέλη, και του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου κ. Απόστολου Γεωργαντζή, και παρουσία του προέδρου του ομίλου Quest κ. Θεόδωρου Φέσσα και των επικεφαλής των γενικών διευθύνσεων της Uni Systems.

Όπως αναφέρθηκε η εταιρεία, που φέτος κλείνει 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον κλάδο της Πληροφορικής, έχει θυγατρικές σε 5 χώρες και έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους ηγέτες του κλάδου της στην Ευρώπη, καθώς δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Το 2023 παρουσίασε τζίρο 215 εκατ. ευρώ (σε σχέση με τα 170 εκατ. ευρώ που είχε παρουσιάσει το 2022), από τα οποία τα 115 εκατ. ευρώ προέρχονται από τις δραστηριότητες στην Ελλάδα και τα 100 εκατ. ευρώ από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό. 

Παρουσιάζει 5ετή ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 16%, έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων μεγαλύτερο των 530 εκατ. ευρώ, περισσότερους από 200 ενεργούς πελάτες, περισσότερα από 900 έργα σε εξέλιξη, και περισσότερους από 1460 εργαζόμενους και εξειδικευμένους συνεργάτες. 

Στο Δημόσιο τομέα αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εταιρείες, καθώς έχει υπογρεγραμμένα συμβόλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάπτυξης, και διεκδικεί έργα με συνολική αξία άλλα 150 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, ο Δημόσιος τομέας αντιπροσωπεύει μόνο το 14% των δραστηριοτήτων της εταιρείας, σε σχέση με το 46% που προέρχεται από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό, το 30% που προέρχεται από δραστηριότητες σχετιζόμενες με τον τραπεζικό τομέα, ενώ το υπόλοιπο 10% σχετίζεται με τις υπόλοιπες δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό.

Τα αυξημένα έσοδα προέρχονται και από τις τέσσερεις βασικές αγορές που κινείται η εταιρεία,και είναι οι διεθνείς αγορές, ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός τομέας, ο Δημόσιος και ο ιδιωτικός, καθώς και από την επένδυση στους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου που περιλαμβάνει λύσεις στις περιοχές Cloud, Cybersecurity, Data Analytics, Fintech, IT Consulting, Managed Services και Customer Experience. Κατά τη διάρκεια της τριετίας 2021-2023, τα έσοδα των ψηφιακών πυλώνων αυξήθηκαν κατά 96%, (από 28 εκ. ευρώ το 2021 σε 55 εκ. ευρώ το 2023).

Συμφωνία – πλαίσιο με το ΝΑΤΟ

Ακόμα, ο επικεφαλής της Uni Systems ανέφερε την υπογραφή συμφωνίας – πλαίσιο με το ΝΑΤΟ, από την οποία η εταιρεία έχει σημαντικές προσδοκίες καθώς, όπως σημείωσε, μέσα στα επόμενα χρόνια η Ευρώπη θα «ρίξει» πολύ μεγάλα κονδύλια στον τομέα της άμυνας. Στάθηκε επίσης και σε δύο μεγάλα έργα τραπεζικού τομέα που ανέλαβε η εταιρεία στο εξωτερικό, στην Garanti BBVA και στην Alpha Bank UK.

Η επόμενη μέρα

Στη συνέχεια ο κ. Λουμάκης αναφέρθηκε στον τομέα έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της εταιρείας που, όπως είπε, πρακτικά είναι ο τομέας που θα φέρει την εταιρεία στην επόμενη μέρα της. Μέσω των δραστηριοτήτων του εν λόγω τομέα η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με την ερευνητική κοινότητα και κάνει προσπάθειες για τη εσωτερική διάχυση της κουλτούρας καινοτομίας. 

Το πρόβλημα της εξεύρεσης ανθρώπινου δυναμικού

Ο επικεφαλής της Uni Systems αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Πληροφορικής (στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη) σχετικά με την έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της τεχνολογίας, σημειώνοντας ότι αποτελεί μία από τις βασικές προκλήσεις του κλάδου για το άμεσο μέλλον. 

Σε σχέση με τις σχετικές ενέργειες της εταιρείας, ανέφερε ότι η Uni Systems έκανε πάνω από 200 νέες προσλήψεις μέσα στο 2023, ξεπερνώντας τους 1400 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ μεταξύ των πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση περιλαμβάνονται η αύξηση των στελεχών ανθρώπινου δυναμικού, οι ακαδημίες εκμάθησης κώδικα, η εσωτερική εκπαίδευση, τα upskilling και reskilling, το πρόγραμμα συστάσεων από συναδέλφους, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η επένδυση στην εξωστρέφεια, στοιχεία που οδήγησαν σε σημαντικά χαμηλότερο turnover κατά τη χρονιά που πέρασε. 

Η Uni Systems

Η Uni Systems ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία πληροφορικής που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, από τον οραματιστή αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Κωνσταντίνο Δοξιάδη. Είναι μέλος του ομίλου Quest, έχει θυγατρικές σε 5 χώρες και έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους ηγέτες του κλάδου της στην Ευρώπη, καθώς δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκαταλέγεται στις πλέον αξιόπιστες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών ΤΠΕ στον ευρωπαϊκό χώρο, αποτελώντας στρατηγικό εταίρο τραπεζικών και χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, οργανισμών Δημοσίου, τηλεπικοινωνιακών παρόχων και επιχειρήσεων από το 1964. 

Σήμερα, επενδύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της, επιδεικνύοντας εξαιρετική αξιοπιστία και ευρύ χαρτοφυλάκιο επιτυχιών και βέλτιστων πρακτικών σε περισσότερες από 20 χώρες μέσω των θυγατρικών της εταιρειών σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter