UEFA: Υψηλού κινδύνου για επεισόδια το ματς της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου χαρακτήρισε το ματς της επόμενης Πέμπτης 7/3 ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μαρσέιγ για το Conference League στο Βελοντρόμ ως υψηλού κινδύνου για επεισόδια. Οι Μασσαλοί έχουν δώσει φέτος αρκετά δικαιώματα με την συμπεριφορά των οπαδών τους για τα επεισόδια που έχουν δημιουργήσει τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ομάδα από την Μασσαλία είναι υπότροπη για τα ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την Καραμπάγκ και την Γαλατασαράι και σε περιπτωση που υπάρξει κάτι το επιλήψιμο κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA. Ενώ για τον αγώνα με την Νις για την Ligue 1 τιμωρήθηκε με πρόστιμο 35.000 ευρώ και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών του Βελοντρόμ που θα εκτίσει στον αγώνα με την Μονπελιέ.

Η UEFA αυξάνει τα μέτρα της και στον αγώνα της Πέμπτης στο Βελοντρόμ όπου αναμένονται ακόμα δύο παρατηρητές (security officers), εκτός του βασικού παρατηρητή, που θα καταγράψουν οτιδήποτε συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά από αυτόν. Επίσης οι παρατηρητές θα έχουν συνεχή επικοινωνία με τους παράγοντες των δύο ομάδων για να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Πρέπει να επισημανθεί πως οι οπαδοί της Μαρσέιγ διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ και κατά καιρούς έχουν βρεθεί από κοινού στις εξέδρες του γηπέδου.