UEFA: Το ελληνικό ποδόσφαιρο κατρακύλησε στον γκρεμό…

UEFA: Το ελληνικό ποδόσφαιρο κατρακύλησε στον γκρεμό…

Τελικά το καταστροφικό σενάριο που όλοι απεύχονταν, έγινε πραγματικότητα και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι έτοιμο να ζήσει ζοφερές μέρες (όχι ότι ζούσε καλύτερες…), απαξιωμένο και απομονωμένο στη μιζέρια του.

Οι χθεσινοί (7/11) αγώνες της 4ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ έφεραν ακόμη χειρότερα αποτελέσματα από εκείνα που όλοι περιμέναμε. Κι αυτό γιατί, δεν μας ξεπέρασε μόνο η Κύπρος στη μάχη της 15ης θέσης του ranking της UEFA αλλά και η Σκωτία! Και να ήταν μόνο αυτό; 

Κατρακύλα της Ελλάδας

Η Ελλάδα κατρακύλησε στην 17η θέση της βαθμολογίας τη στιγμή που την πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής Κροατία και Σερβία!

Με μόνο εκπρόσωπο τον Ολυμπιακό στους ομίλους των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό. Η μάχη με την Κύπρο ήταν εξ αρχής δύσκολη αφού ο ΑΠΟΕΛ (νίκησε χθες 2-1 την Καραμπάχ) στο Γιουρόπα Λιγκ είχε πολύ πιο εύκολο όμιλο από εκείνον του Ολυμπιακού και λογικό ήταν ότι θα συγκέντρωνε περισσότερους βαθμούς. Εκτός αυτού η Κύπρος παίρνει περισσότερους βαθμούς στις νίκες και στις ισοπαλίες αφού αυτοί διαιρούνται δια τέσσερα όσες και οι ομάδες της που ξεκίνησαν φέτος τις δύο διοργανώσεις. Οι βαθμοί της Ελλάδας διαιρούνται δια πέντε, όσες και οι ομάδες που ξεκίνησαν φέτος στην Ευρώπη αλλά αποκλείστηκαν απελπιστικά νωρίς…

Το εφιαλτικό όμως είναι ότι ενώ η Ελλάδα περίμενε και την επίθεση Κροατίας, Σερβίας που έχουν φθάσει σε απόσταση βολής (η Κροατία συνεχίζει με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Σερβία με Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν), εκείνη που έκανε την αντεπίθεση διαρκείας ήταν η Σκωτία, αφού «ξύπνησαν» οι δύο μεγάλες δυνάμεις της, Σέλτικ και Ρέιντζερς, που χθες προχώρησαν ξανά με νίκες. Η Σέλτικ νίκησε στη Ρώμη τη Λάτσιο 2-1 και η Ρέιντζερς στο «Αϊμπροξ» την Πόρτο με 2-0. Η Σκωτία είναι τώρα στην 16η θέση με την Ελλάδα στην 17η.

Πλέον η χώρα μας μπορεί να ελπίζει μόνο σε θαύματα! Να μπορέσει ο Ολυμπιακός δηλαδή, να πάρει βαθμό ή βαθμούς από την Τότεναμ το Λονδίνο, να νικήσει μετά τον Ερυθρό Αστέρα (ή με απλή νίκη ή με νίκη μ δύο γκολ διαφορά και άνω) στην τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, να προκριθεί παράλληλα στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου εκεί θα έχει μίνιμουμ δύο ακόμη παιχνίδια και να προχωρήσει όσο γίνεται στη διοργάνωση. Όμως δεν εξαρτάται πλέον μόνο από αυτόν αλλά από το τι θα κάνουν στη συνέχεια ΑΠΟΕΛ, Σέλτικ, Ρέιντζερς και ακόμα Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ερυθρός Αστέρας και Παρτιζάν Βελιγραδίου! Όμως όπως έστρωσαν οι Ελληνες παράγοντες-επιχειρηματίες, έτσι ας κοιμηθούν και ας συνεχίσουν να «σφάζονται» ποιος είναι πρώτος στο χωριό και πιο ισχυρός…

Τι γίνεται με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Να θυμίσουμε εδώ ότι η πτώση της χώρας μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA έχει σημαντικές απώλειες σε όλα τα επίπεδα. Λιγότερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, διαλυμένο πρεστίζ και μεγάλες οικονομικές απώλειες. Αναλυτικά τι συμβαίνει με τα εισιτήρια από την επόμενη σεζόν:

-Η 13η και 14η θέση δίνουν δύο εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ (β’ και γ’ προκριματικό), ένα στο Γιουρόπα Λιγκ (γ’ προκριματικό) και δύο στο νεοσύστατο Europa Conference League (β’ προκριματικό).

-Η 15η θέση (που κατείχε μέχρι χθες η Ελλάδα και τώρα κατέχει η Κύπρος) δίνει για την σεζόν (2020-21) δύο εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ (β’ και γ’προκριματικό), ένα για το Γιουρόπα Λιγκ (γ’ προκριματικό) και δύο εισιτήρια για το Europa Conference League (β’ προκριματικό).

-Η 16η και 17η θέση, δίνουν μόνο ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ (β’ προκριματικό), κανένα για το Γιουρόπα Λιγκ και τρία για το Europa Conference League (β’ προκριματικό).

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter