Τζούλιαν Ασάνζ: Θα μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης – Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά την αποφυλάκισή του

Τζούλιαν Ασάνζ: Θα μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης – Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά την αποφυλάκισή του

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του WikiLeaks και σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία του Τύπου, θα πραγματοποιήσει ομιλία ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης, την 1η Οκτωβρίου.

Ο Ασάνζ θα μεταβεί στο Στρασβούργο για να μιλήσει στην επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης «για τις συνέπειες της φυλάκισής του και τον ευρύτερο αντίκτυπό της στα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα στην ελευθερία του Τύπου», όπως εξήγησε ο ίδιος στο X.

«Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι ο Ασάνζ χαρακτηρίζεται ως πολιτικός κρατούμενος και καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να διεξάγει ανεξάρτητη εξέταση για το αν εκτέθηκε σε απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση. Παράλληλα, εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τόσο νομικά όσο και εξωθεσμικά μέτρα για την καταστολή σε διασυνοριακό επίπεδο, γεγονός που αποτελεί σημαντική απειλή για την ελευθερία του Τύπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα», σημειώνει το WikiLeaks.

Διαβάστε επίσης

Εφιάλτης δίχως τέλος και στον Λίβανο: «Τριπλή τραγωδία» – Στους 500.000 οι εκτοπισμένοι – Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Γυναίκα πέθανε περιμένοντας να τελεσιδικήσει η αγωγή της, αποδεικνύοντας το χάος στο δικαστικό σύστημα

Η Μιμή Ντενίση στο Documento: «Μόνιμος χορηγός μου είναι το κοινό»

Το χάρηκε η ψυχή τους

Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – Πού θα αναμένονται «30άρια»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter