Τζούλιαν Ασάνζ: «Μας στήριξε ένα σπουδαίο κίνημα» – Δήλωση από τη Στέλλα Ασάνζ και τον αρχισυντάκτη του Wikileaks

Τζούλιαν Ασάνζ: «Μας στήριξε ένα σπουδαίο κίνημα» – Δήλωση από τη Στέλλα Ασάνζ και τον αρχισυντάκτη του Wikileaks

Δήλωση για την ιστορική εξέλιξη όσον αφορά την υπόθεση Ασάνζ, έδωσαν στη δημοσιότητα η σύζυγος του ιδρυτή του Wikileaks, Στέλλα, αλλά και ο Κρίστιν Χράφνσον, αρχισυντάκτης του Wikileaks.

Η κοινή δήλωση καταγράφηκε πριν από μία εβδομάδα έξω από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μπέλμαρς. «Εάν βλέπετε αυτό το μήνυμα, σημαίνει ότι ο Τζούλιαν είναι ελεύθερος», σημείωσε ο Χράφνσον.

«Επισκέπτομαι τον Τζούλιαν σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, 12 χρόνια από την ημέρα που πήγε στην πρεσβεία του Ισημερινού για να εξασφαλίσει πολιτικό άσυλο. Είμαι αισιόδοξη πλέον ότι όλο αυτό οδεύει προς το τέλος του. Θεωρώ σε μία εβδομάδα από σήμερα, ο Τζούλιαν θα είναι ελεύθερος», είπε η Στέλλα Ασάνζ στο μήνυμα που βιντεοσκοπήθηκε στις 19 Ιουνίου.

«Τα πράγματα κινήθηκαν πολύ γρήγορα. Ήταν δύσκολο για εμάς να σχεδιάσουμε τις επόμενες ώρες και ημέρες. Αλλά εάν όλα πάνε καλά, ο Τζούλιαν θα είναι σε ένα αεροπλάνο στον δρόμο για την ελευθερία», συμπλήρωσε η Στέλλα Ασάνζ.

«Το κόστος για τον Τζούλιαν φυσικά ήταν η στέρηση της ελευθερίας του, στη μάχη για την ελευθερία του Τύπου, βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Κρίστιν Χράφνσον.

Η σύζυγος του Ασάνζ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους πολίτες υποστήριξαν τον Ασάνζ. «Στα χρόνια που ο Τζούλιαν ήταν στη φυλακή ένα σπουδαίο κίνημα δημιουργήθηκε, από ανθρώπους προερχόμενος από όλο τον κόσμο, οι οποίοι στήριξαν τόσο τον Τζούλιαν σαν άνθρωπο, αλλά και όσα πρεσβεύει. Συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Ότι ξεκινά τώρα, με την απελευθέρωση του Ασάνζ, αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο».

«Μπορώ να πω ειλικρινά ότι χωρίς τη στήριξή σας, αυτή η σημαντική ημέρα χαράς δεν θα ερχόταν ποτέ», πρόσθεσε ο Χράφνσον.

Η κοινή δήλωση έκλεισε με τη Στέλλα Ασάνζ να ενημερώνει για τις επόμενες κινήσεις που αφορούν την αποκατάσταση της υγείας του Τζούλιαν και την απόφαση δημιουργίας ενός fund.

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ – Η συμφωνία του ιδρυτή του Wikileaks με τις αμερικανικές Αρχές

Τζούλιαν Ασάνζ: Η στιγμή που επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος και έφυγε από τη Βρετανία (Video)

Πρόβα σύγκλισης από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προσκλήσεις σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας για κοινή δράση εντός Βουλής

Καιρός: Με «38άρια» αλλά και βροχές η Τρίτη (LIVE)

«Γαλάζια πιράνχας» ροκανίζουν το ΑΣΕΠ – Μοντέλο με ιδιωτικονομικά κριτήρια προθεί η κυβέρνηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter