Σοκ με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ – Συλλυπητήρια μηνύματα από συλλόγους και ποδοσφαιριστές σε Ελλάδα και Αγγλία

Σοκ με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ – Συλλυπητήρια μηνύματα από συλλόγους και ποδοσφαιριστές σε Ελλάδα και Αγγλία

Σοκ και οδύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής εντοπίστηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα το βράδυ της Τετάρτης.

«Φως» στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σορό του δεν υπάρχουν σημάδια από χτυπήματα.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, η οικογένεια του εκλιπόντος εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητά της.

Διαβάστε επίσης: Δήλωση από την οικογένεια Μπάλντοκ: «Παρακαλούμε σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας»

Τον αναζητούσε η σύζυγός του

Η σύζυγος του Τζορτζ Μπάλντοκ, η οποία διαμένει στην Αγγλία δεν μπορούσε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του μέσω τηλεφώνου. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, την Τετάρτη είχε τα γενέθλιά της η κόρη τους.

Η σύζυγος του Μπάλντοκ, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος μετέβη εκεί για να δει τι συμβαίνει, εντοπίζοντας τον ποδοσφαιριστή στην πισίνα, χωρίς τις αισθήσεις του.

Στις 22:29 κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38 με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί το θάνατό του. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σοκαρισμένοι οι συμπαίκτες του Μπάλντοκ

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης. Στο άκουσμά της, ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και μέλη του τεχνικού επιτελείου έσπευσαν στην οικία του Μπάλντοκ.

Στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και συμπαίκτες του Μπάλντοκ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στη Γλυφάδα. Άπαντες ήταν σε κατάσταση σοκ.

«Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί»

«Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock», αναφέρει η ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ για την απώλεια του 31χρονου ποδοσφαιριστή.

Ανακοινώσεις εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αλλά και η ΚΑΕ, που επίσης γνωστοποίησε ότι κατέθεσε αίτημα στη Euroleague για ενός λεπτού σιγής πριν από το τζάμπολ του ματς με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ μετεγράφη το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και φόρεσε τέσσερις φορές τη φανέλα με το τριφύλλι. Τελευταία του συμμετοχή πριν τον αδόκητο χαμό του ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή, όπου αγωνίστηκε για 75 λεπτά.

Με μαύρα περιβραχιόνια η Εθνική στο Γουέμπλεϊ

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στην Αγγλία, όπου βρίσκεται η αποστολή της Εθνικής για το αποψινό ματς με τα «λιοντάρια». Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές την ώρα που επέστρεφαν στο ξενοδοχείο μετά την τελευταία προπόνηση. Ο Μπάλντοκ ήταν ενεργό μέλος της «γαλανόλευκης» έχοντας πραγματοποιήσει 12 συμμετοχές με το εθνόσημο, ωστόσο δεν είχε επιλεγεί στην αποστολή για τα ματς με την Αγγλία και την Ιρλανδία, παραμένοντας στην Αθήνα.

Όσον αφορά το αποψινό ματς με την Αγγλία, δεν τίθεται θέμα αναβολής του από την UEFA. Ωστόσο, οι διεθνείς κατέθεσαν αίτημα για να αγωνιστούν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους. Παράλληλα, εστάλη αίτημα στην UEFA για τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Μπάλντοκ στα δύο προσεχή ματς.

«Η στιγμή επιβάλλει σιωπή…»

«Η στιγμή επιβάλλει σιωπή», επισημαίνει η Εθνική ομάδα και η ΕΠΟ στην ανακοίνωση για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

«Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο», ανέφερε η ανακοίνωση της Εθνικής.

ΠΣΑΠΠ: «Μακάρι να ήταν ψέμα…»

«Μακάρι να ήταν ψέμα… Μακάρι…. Ο ΠΣΑΠΠ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Τζορτζ Μπάλντοκ, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Η 9η Οκτωβρίου του 2024 πέρασε πια στην ιστορία ως μία ημέρα θλίψης και πόνου και όλοι μας αισθανόμαστε φτωχότεροι. Ένα πελώριο γιατί παραμένει αναπάντητο… Τόσο, μα τόσο άδικο…», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών.

Πλήθος τα μηνύματα από Super League και FA

«Βαθιά οδύνη», ήταν το μήνυμα της Super League. «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την αδόκητη απώλεια του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας Ομάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Τζορτζ Μπάλντοκ: «Βαθιά οδύνη» – Η ανακοίνωση της Super League για τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή

Αντίστοιχα ήταν τα μηνύματα από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων της Super League.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Τζορτζ ήταν κοντά σε πολλούς παίκτες μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα – τους αντιπάλους μας το βράδυ της Πέμπτης. Σκεφτόμαστε την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ σε σύλλογο και χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», έγραφε η ανακοίνωση της Εθνικής Αγγλίας.

«Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ σε ηλικία 31 ετών. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια πάνε στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ στον σύλλογο και την εθνική», γράφει για τον Μπάλντοκ η αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

«Rest In Peace – Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στο instagram ο Άγγλος ποδοσφαιριστής, Χάρι Μαγκουάιρ.

«Όλοι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι συγκλονισμένοι και εξαιρετικά λυπημένοι από την είδηση του θανάτου του πρώην παίκτη μας, Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο αμυντικός έφυγε από τον σύλλογο το καλοκαίρι μετά από επτά χρόνια στο Bramall Lane και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους οπαδούς, το προσωπικό και τους συμπαίκτες του που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα δίπλα του.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων όσων σχετίζονται με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκφράζονται στην οικογένεια και τους φίλους του Τζορτζ», ήταν το μήνυμα της πρώην ομάδας του, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Μηνύματα εξέδωσαν σύλλογοι όπως η Λίβερπουλ και η Τσέλσι.

Η καριέρα του Τζορτζ Μπάλντοκ

Ο Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας το 1993 και από την πλευρά του πατέρα του είχε ελληνικές ρίζες έτσι έγινε και διεθνής με την εθνική μας ομάδα με την οποία αγωνίστηκε 12 φορές.

Έχει φορέσει τη φανέλα των Μίλτον Κέιν Ντόνς με την οποία κατέγραψε 107 συμμετοχές με δύο γκολ. Το 2017 πήρε μεταγραφή για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία έκανε 219 συμμετοχές εκ των οποίων οι 83 έγιναν στην Premier League και πέτυχε έξι γκολ, ενώ είχε και 16 ασίστ.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο ντέρμπι της περασμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπου αγωνίστηκε ως βασικός.

Διαβάστε σχετικά:

Νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού – Βρέθηκε στην πισίνα του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter