Τζο Μπάιντεν: Αυτοί είναι οι Δημοκρατικοί που θέλουν να αποσυρθεί – Οι παρασκηνιακές διεργασίες

Τζο Μπάιντεν: Αυτοί είναι οι Δημοκρατικοί που θέλουν να αποσυρθεί – Οι παρασκηνιακές διεργασίες

Πληθαίνουν οι φωνές στις τάξεις των Δημοκρατικών που καλούν τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, έπειτα από την καταστροφική παρουσία του στο ντιμπέιτ, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει ότι τον υποστηρίζουν σθεναρά εκατομμύρια ψηφοφόροι, προκαλώντας τους αμφισβητίες εντός των Δημοκρατικών να θέσουν ανοιχτά πρόταση μομφής στο Συνέδριο του κόμματος.

Σύμφωνα με τον Guardian, κανείς δεν έχει προχωρήσει την υπόθεση τόσο μακριά μέχρι στιγμής, ωστόσο πληθαίνει ο αριθμός εκλεγμένων στελεχών των Δημοκρατικών που είτε έχουν καλέσει δημοσίως τον Μπάιντεν σε παραίτηση, είτε έχουν εκφράσει παρασκηνιακά τις προθέσεις τους.

Λόιντ Ντότζετ

Το μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας δήλωσε τα εξής την περασμένη εβδομάδα: «Αναγνωρίζοντας ότι, σε αντίθεση με τον Τραμπ, η προτεραιότητα του προέδρου Μπάιντεν είναι η προσφορά στην πατρίδα, ελπίζω ότι θα πάρει τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθεί. Τον καλώ να το πράξει».

Ραούλ Γκριζάλβα

Ακολουθώντας τον Ντότζετ, ο Ραούλ Γκριζάλβα από την Αριζόνα είπε τα εξής στους Times: «Αυτό που χρειάζεται είναι η απόσυρση του Μπάιντεν από την κούρσα. Οι Δημοκρατικοί πρέπει να κατακτήσουν την εκλογική μάχη και να κρατήσουμε τη Βουλή και το Κογκρέσο, γιατί εάν δεν το πράξουμε, ό,τι καταφέραμε υπό την ηγεσία του Μπάιντεν θα πάει στράφι…»

Σεθ Μούλτον

Ο πρώην πεζοναύτης από τη Μασαχουσέτη, άλλοτε εσωκομματικός αντίπαλος του Μπάιντεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2020 δήλωσε τα εξής σε ραδιοφωνική συνέντευξη: «Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπηρέτησε με σθένος την πατρίδα μας, αλλά πλέον έφτασε η ώρα να ακολουθήσει τα χνάρια του Τζορτζ Ουάσινγκτον κάνοντας ένα βήμα πίσω για να αναδειχθούν οι νεότεροι».

Μάικ Κουίγκλι

Μιλώντας στο MSNBC, ο Μάικ Κούιγκλι, πολιτευτής του Ιλινόι απευθύνθηκε προσωπικά στον Μπάιντεν: «Κύριε πρόεδρε, ο μύθος σας έχει γραφτεί. Σας χρωστάμε πολλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να θωρακίσετε δια παντός τον μύθο σας και να αποτρέψετε την καταστροφή, με το να αποσυρθείτε από την κούρσα, για να αφήσετε κάποιον άλλον να το κάνει.

Άντζι Κρεγκ

Το μέλος του Κογκρέσου είπε ότι «δεν πιστεύω πως ο πρόεδρος μπορεί να ακολουθήσει αποτελεσματικά την καμπάνια του και να επικρατήσει του Τραμπ. Για τον λόγο αυτόν τον καλώ να αποσυρθεί και να αφήσει χώρο στη νέα γενιά.

Άνταμ Σμιθ

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του Κογκρέσου από την Ουάσινγκτον. «Ο υποψήφιος πρέπει να είναι ξεκάθαρος, δυνατός και δυναμικός ώστε να ηγηθεί του αμερικανικού λαού. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Μπάιντεν δεν μπορεί να το πράξει με επιτυχία. Τον παρακαλώ να αποσυρθεί», είπε στο CNN.

Οι… παρασκηνιακοί

Ο Guardian παραθέτει ορισμένα ονόματα μελών του Κογκρέσου από τη Νέα Υόρκη, (Τζέρι Νάντλερ, Τζο Μορέλ) και την Καλιφόρνια (Μαρκ Τακάνο), οι οποίοι επικοινώνησαν με τον Χακίμ Τζέφρις, τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στο σώμα, ώστε να μιλήσει με τον Μπάιντεν και να τον πείσει να αποσυρθεί.

Διαβάστε επίσης:

Άρθρο – παρέμβαση του Γιάννη Μαντζουράνη: «Τι να κάνουμε»

Ζητάνε πίσω ενισχύσεις €800 εκατ. ευρώ στο ρεύμα – Κοροϊδία Μητσοτάκη στους μικρομεσαίους

Αττική: Αυτές οι παραλίες είναι ακατάλληλες για κολύμπι – Αναλυτικά η λίστα

Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Μηχανογραφικό 2024: Ξεκινά η υποβολή – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διακοπές στην Αλβανία: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις από Έλληνες – Πόσο κοστίζει ένα τριήμερο

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταγγελίες για νέο σκάνδαλο Αυγενάκη – «Διόρισε τον κουνιάδο του με “παράνομη” αμοιβή χιλιάδων ευρώ»

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Πού και για πόσο το θερμόμετρο θα δείχνει 40αρια (LIVE)

Η ΝΔ βλάπτει σοβαρά την Τέχνη σε Πανεπιστήμια και σχολεία – Στις… επάλξεις 19 Πρόεδροι Τμημάτων Τεχνών και Κοσμήτορες ΑΕΙ

ΠΑΣΟΚ: Δελφινομαχίες κάτω από τον πράσινο ήλιο – Οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις των επτά υποψηφίων

Με απευθείας ανάθεση παίρνει τη σημαία η Μαρία Σάκκαρη;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter