Τζιμπρίλ Σισέ: Κατηγορείται για φορολογική απάτη – Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης

Τζιμπρίλ Σισέ: Κατηγορείται για φορολογική απάτη – Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης

Ερήμην δικάστηκε την Τετάρτη στη Μπαστιά της Γαλλίας η υπόθεση του Τζιμπρίλ Σισέ. Σύμφωνα με την «Parisien», ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της εθνικής Γαλλίας κατηγορείται για φορολογική απάτη, ξέπλυμα χρήματος, υπεξαίρεση εταιρικών περιουσιακών στοιχείων. Μάλιστα, η εισαγγελική πρόταση αφορούσε ποινή κάθειρξης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπήκε η μονοπρόσωπη εταιρεία Sasu με έδρα την Κορσική, όπου ζει πλέον ο 43χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Εάν και η εταιρεία μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης από το 2020, ο λογαριασμός παρέμεινε χρεωμένος κατά 550.000 ευρώ, γεγονός που -σύμφωνα με τη γαλλική δικαιοσύνη- συνιστά κατάχρηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Ο Σισέ κατηγορείται ότι δεν δήλωσε το εν λόγω ποσό στις φορολογικές αρχές. «Μετέφερε τα χρήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τη γαλλική δικαιοσύνη, το ξέπλυμα φορολογικής απάτης συνίσταται στην επαναφορά στην οικονομία χρημάτων που έχουν αποκρυβεί από τις φορολογικές αρχές. Από την έρευνα προέκυψε επίσης φορολογική οφειλή 230.000 ευρώ για μη δήλωση ΦΠΑ και φόρου εταιρειών.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Από την Atena στην Boris με… παρένθεση την Πέμπτη – Τι ακολουθεί τα επόμενα 24ωρα

Με καπέλο… «Τραμπ 2024» εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν – Το «παρασκήνιο» πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral

Ούτε ο εμβολιασμός δεν σταμάτησε τη σφαγή των αμάχων στη Γάζα

Νέες ταινίες: Η σοφία του έρωτα στο μελαγχολικό «Μαζί ξανά» του Στεφάν Μπριζέ

Και από τη… μίζα ξίγκι στο ΕΣΥ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter