Τζέι Ντι Βανς: Από σφοδρός επικριτής του Τραμπ, υποψήφιος αντιπρόεδρός του – Τον είχε αποκαλέσει «Χίτλερ της Αμερικής»

Τζέι Ντι Βανς: Από σφοδρός επικριτής του Τραμπ, υποψήφιος αντιπρόεδρός του – Τον είχε αποκαλέσει «Χίτλερ της Αμερικής»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς (Τζ. Ντ. Βανς) ως αντιπρόεδρό του, ενώ ο ίδιος έλαβε και επίσημα το «χρίσμα» στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, για την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στην πλατφόρμα του Truth Social επέλεξε τον γερουσιαστή του Οχάιο Tζέι Ντι Βανς ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του, επισημαίνοντας ότι «Έπειτα από μακρά διαβούλευση και σκέψη, λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών, αποφάσισα ότι ο πλέον κατάλληλος να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ είναι ο γερουσιαστής Τζ. Ντ. Βανς από την σπουδαία πολιτεία Οχάιο».

Σε ηλικία μόλις 39 ετών, ο Βανς θεωρείται ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικάνων, και επιλέχθηκε στο πλευρό του Τραμπ σε αυτήν την εκλογική κούρσα, ωστόσο μέχρι πρότινος ήταν σφοδρός επικριτής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Όταν αποκαλούσε τον Τραμπ «ο Χίτλερ της Αμερικής»

Αυτό που προκαλεί εντύπωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, είναι μια μερίδα διόλου κολακευτικών σχολίων του Τζ. Ντ. Βανς για το πρόσωπο του Τραμπ, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Βανς είχε στο παρελθόν μιλήσει επικριτικά για τον Τραμπ. «Ποτέ δεν τον συμπάθησα», δήλωνε ο Βανς τον Οκτώβριο του 2016, καθώς κατά την γνώμη του ήταν ένας «απαίσιος υποψήφιος». Είχε αναρωτηθεί, επίσης, αν ο Τραμπ είναι «ο Χίτλερ της Αμερικής».

«Αμφιταλαντεύομαι» είχε γράψει σε συνεργάτη του «μεταξύ της σκέψης ότι ο Τραμπ είναι ένας κυνικός μ@@@@@ς σαν τον Νίξον, που δεν θα ήταν τόσο κακός (και μπορεί να αποδειχθεί και χρήσιμος), ή ότι είναι ο Χίτλερ της Αμερικής». Λίγο αργότερα βέβαια και όταν μπήκε στην κούρσα ζήτησε συγγνώμη και έριξε τους τόνους.

Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς

Γεννημένος στο Οχάιο, ο Βανς κέρδισε τη δημοσιότητα μετά την κυκλοφορία των μπεστ σέλερ του Hillbilly Elegy, το οποίο αφηγείται την παιδική του ηλικία που δούλευε ως εργάτης και το πώς επηρέασε την πολιτική και την κοσμοθεωρία του. Με το υπόβαθρό του, ο Βανς θα μπορούσε να είναι σε καλή θέση να συνδεθεί με το είδος των λευκών, ψηφοφόρων της εργατικής τάξης, οι οποίοι παρέδωσαν οριακά τις εν λόγω πολιτείες στον Τραμπ το 2016, και να τους προσελκύσει.

Ο Βανς είχε επικρίνει τον Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο εκείνης της κούρσας πριν από οκτώ χρόνια -κάτι που οι Δημοκρατικοί είναι βέβαιο ότι θα επισημάνουν- αλλά έκτοτε έχει γίνει ειλικρινής υπερασπιστής του πρώην προέδρου -ιδίως στα τηλεοπτικά ειδησεογραφικά δίκτυα. Η πρόσφατη αφοσίωσή του, και η αποτελεσματικότητά του, σίγουρα έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Τραμπ.

Σε ηλικία μόλις 39 ετών, ο Βανς θα αποτελέσει έναν νεανικό αντίποδα στους ηλικιωμένους υποψηφίους στην κορυφή και των δύο προεδρικών ψηφοδελτίων. Η επιλογή του Τραμπ τοποθετεί τον Οχάιοανό στην πρώτη γραμμή μιας νέας γενιάς Ρεπουμπλικανών. Και αν ο πρώην πρόεδρος επιστρέψει στο Οβάλ Γραφείο το επόμενο έτος, ο Βανς θα μπει αμέσως στη συζήτηση για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος το 2028.

Δείτε επίσης:

Τραμπ: Με επίδεσμο στο αυτί η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας (Photos-Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter