Τυφώνας Μίλτον: «Υποβαθμίστηκε αλλά παραμένει επικίνδυνος» – Θύματα στην κομητεία Σεντ Λούσι, εκατομμύρια σπίτια στο σκοτάδι

Τυφώνας Μίλτον: «Υποβαθμίστηκε αλλά παραμένει επικίνδυνος» – Θύματα στην κομητεία Σεντ Λούσι, εκατομμύρια σπίτια στο σκοτάδι

Κινείται προς το Ορλάντο ο τυφώνας Μίλτον που σαρώνει τις τελευταίες ώρες με ανεμοστρόβιλους και φονικές πλημμύρες τη Φλόριντα. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ υποβάθμισε τον Μίλτον στην «Κατηγορία 1», ωστόσο παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος.

Μάλιστα, ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι έκανε λόγο για νεκρούς έπειτα από το πέρασμα του Μίλτον σε κοινότητα που διαμένουν ηλικιωμένοι.

«Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε πόσοι είναι, αλλά μπορώ να σας πω ότι είναι περισσότεροι από ένας οι νεκροί», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι Κιθ Πίρσον στο CNN. Eκατοντάδες σπίτια «καταστράφηκαν ολοσχερώς» από τον ανεμοστρόβιλο σε όλη την κομητεία, δήλωσε ο Πίρσον, συμπεριλαμβανομένου ενός αποθηκευτικού χώρου που χρησιμοποιείται για έκτακτη ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια πολίτες υποχρεώθηκαν από τις Αρχές να απομακρυνθούν με κάθε μέσο, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να απευθύνει δραματική έκκληση για εκκένωση μιλώντας για ζήτημα ζωής και θανάτου με αποτέλεσμα η Φλόριντα να έχει γίνει πόλη – φάντασμα.

Ο Μίλτον είναι ο τρίτος τυφώνας που πλήττει φέτος τη Φλόριντα, έχοντας βυθίσει στο σκοτάδι σχεδόν 3 εκατ. νοικοκυριά στην Φλόριντα.

Ορισμένες κομητείες αναφέρουν ότι πάνω από το 70% των συνδρομητών ενέργειας είναι χωρίς ρεύμα, συμπεριλαμβανομένων των κομητειών Σαρασότα και Μανατί και Πινέγιας. Η κομητεία Χάρντι στην κεντρική Φλόριντα βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο σκοτάδι, με το 97% των κατοίκων να αντιμετωπίζει διακοπές ρεύματος. Οι διακοπές αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN, οι διακοπές ρεύματος θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς ο Μίλτον σαρώνει την πολιτεία.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη Φλόριντα

Διαβάστε επίσης

Κατέρρευσε ο νόμος για το πλαφόν στα σούπερ μάρκετ – Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη δικαστική απόφαση

Ο τυφώνας Μίλτον σφυροκοπά τη Φλόριντα: Xωρίς ρεύμα 2 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις – Αναφορές για νεκρούς (LIVE εικόνα)

Σοκ με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ – Συλλυπητήρια μηνύματα από συλλόγους και ποδοσφαιριστές σε Ελλάδα και Αγγλία

«Πόλεµος κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»: Συγκλονίζει η µαρτυρία της ακτιβίστριας Κίρστεν Σάδερλαντ από τη Γάζα

Καιρός: Ανεβαίνει στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος – Πού αναμένονται βροχές

Αγγλία – Ελλάδα: Δοκιμασία στο Γουέμπλεϊ σε βαρύ κλίμα – Με μαύρα περιβραχιόνια οι διεθνείς για τον Τζορτζ Μπάλντοκ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter