Τυφώνας Μίλτον: «Σαν κάτι να έπεσε από τον ουρανό και να ισοπέδωσε σπίτια» – Εικόνες «αποκάλυψης» στη Φλόριντα (Photos-Video)

Τυφώνας Μίλτον: «Σαν κάτι να έπεσε από τον ουρανό και να ισοπέδωσε σπίτια» – Εικόνες «αποκάλυψης» στη Φλόριντα (Photos-Video)

Στη Φλόριντα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο τυφώνας Μίλτον, μία από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έχουν πλήξει τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας πίσω του πλημμύρες και εικόνες πλήρους καταστροφής ενώ ήδη έχουν αρχίσει να καταμετρώνται τα πρώτα θύματα, που σύμφωνα με τις Αρχές ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί δραματικά.

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης, τέσσερις άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί στην κομητεία Σεντ Λούσι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις αναζήτησης και απεγκλωβισμού τουλάχιστον 18 ατόμων που έχουν παγιδευτεί σε πολυκατοικία στην πόλη Κλιαργουότερ.

Χωρίς ρεύμα 3,3 εκατομμύρια νοικοκυριά

Πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς η καταιγίδα σάρωσε την πολιτεία, με βροχές που αντιστοιχούν σε βροχοπτώσεις πολλών μηνών να ξεσπούν μέσα σε λίγες ώρες.

Στην Τάμπα, την πιο ευάλωτη πόλη στη Φλόριντα, εκδόθηκε προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης για πλημμύρες, όπου έπεσαν σχεδόν 25 εκατοστά βροχής -ξεπερνώντας τον μέσο όρο του Οκτωβρίου των 5,8 εκατοστών.

Ο Μίλτον εισέβαλε στη Φλόριντα ως καταιγίδα κατηγορίας 3, φέρνοντας την καταστροφή σε μια ακτή που μόλις άρχιζε να επουλώνει τις πληγές της από την καταγίδα «Helen» τον Σεπτέμβριο. Ο σαρωτικός κυκλώνας ξήλωσε ολόκληρα τμήματα της οροφής του εμβληματικού σταδίου της Φλόριντα, Tropicana Field.

Αλιγάτορες βγήκαν στους δρόμους

Και ενώ ήδη οι πολίτες της Φλόριντα είχαν να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές στις περιουσίες τους, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και τον τρόμο που σκόρπισαν ξεπροβάλλοντας από το νερό στους δρόμους αλιγάτορες.

Βίντεο που έχει βγει στη δημοσιότητα δείχνει τους επιβάτες ενός οχήματος να ανοίγουν την πόρτα του και να βλέπουν μπροστά τους έναν αλιγάτορα.

Η καταστροφή του γηπέδου της ομάδας του μπέιζμπολ Tampa Bay Rays στο Σεντ Πίτερσμπουργκ ήταν φανερή, καθώς τα φώτα του γηπέδου και οι μπάρες της οροφής από την εσωτερική πλευρά ήταν ορατά απ’ έξω.

Ένας κάτοικος της Φλόριντα δήλωσε στο BBC ότι ο τυφώνας Μίλτον είναι «ίσως η πιο θορυβώδης και η πιο ισχυρή» καταιγίδα που έχει δει τα 25 χρόνια που ζει εκεί. Η κατάσταση στην πόλη είναι «πραγματικά τρομακτική», είπε. «Δεν έχω ξαναδεί τα δέντρα να λυγίζουν τόσο πολύ», λέει. «Όταν ξημερώσει εδώ, νομίζω ότι οι εικόνες των ζημιών θα είναι τρομακτικές».

Ισοπέδωσε σπίτια σαν ένα βάρος να έπεσε από τον ουρανό

Ο ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε σπίτια σαν «ένα βάρος που έπεσε από τον ουρανό», λέει κάτοικος της κομητείας Σεν Λούσι στην τοπική εφημερίδα
Treasure Coast Newspapers .

«Έμοιαζε σαν κάποιος να είχε ρίξει ένα βάρος από τον ουρανό και να ισοπέδωσε ένα σωρό σπίτια», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Νταγκ Άντερσον, κάτοικος του Lakewood Park στην κομητεία Σεν Λούσι.

Ο Άντερσον δήλωσε ότι είδε πολλούς ανθρώπους να τραυματίζονται, ενώ οι υλικές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο ήταν επίσης εκτεταμένες.

«Ένα από τα τελευταία σπίτια στα οποία πήγα έμοιαζε σαν να είχε κοπεί στη μέση», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι άνθρωποι ήταν μπροστά και έκλαιγαν».

Κλειστά επ’ αόριστον πολλά αεροδρόμια της Φλόριντα

Στο μεταξύ, τουλάχιστον τρία αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά για τους επιβάτες καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να υπολογίσουν πόση ζημιά μπορεί να έχει προκαλέσει ο τυφώνας.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Τάμπα σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «το προσωπικό επιθεωρεί την κατάσταση του αεροδρομίου και των εγκαταστάσεων για να καθορίσει πότε μπορεί να ανοίξει ξανά με ασφάλεια».

Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος ακόμα

Αν και οι αρχές και οι μετεωρολόγοι φοβόντουσαν ότι η Τάμπα θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος του τυφώνα Μίλτον, φαίνεται ότι η πόλη απέφυγε το καταστροφικό κύμα καταιγίδας που είχε προβλεφθεί, δήλωσε ο ανταποκριτής του CNN, Μπράιαν Τοντ. Όμως, πρόσθεσε, η ποσότητα της βροχής ξεπέρασε τις προβλέψεις. Δέχτηκε βροχή αξίας έως και πέντε μηνών μέσα σε λίγες ώρες.

Τώρα, αρκετές ώρες μετά την πρώτη άφιξη του Μίλτον, το μάτι της καταιγίδας έχει μετακινηθεί ανατολικά μέσω της κεντρικής Φλόριντα. Αλλά η περιοχή του κόλπου της Τάμπα δεν έχει ξεφύγει ακόμα, προειδοποίησε ο ανταποκριτής, κάνοντας λόγο για «έναν από τους πιο αδυσώπητους τυφώνες που έχω καλύψει ποτέ». Ο άνεμος και η βροχή έχουν ενισχυθεί και πάλι, αφού νωρίτερα τη νύχτα είχαν κάπως κοπάσει, είπε. Και προειδοποίησε τους κατοίκους να μην τολμήσουν να βγουν έξω μόνο και μόνο επειδή τα χειρότερα της καταιγίδας μπορεί να έχουν περάσει. Τα πεσμένα δίκτυα ηλεκτροδότησης και άλλοι κίνδυνοι θα μπορούσαν εύκολα να αποβούν μοιραίοι, είπε – συμπεριλαμβανομένων λιμνών στους δρόμους που είναι πολύ βαθύτερες από ό,τι φαίνονται, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να πνίξουν ανυποψίαστους οδηγούς.

LIVE εικόνα

Διαβάστε επίσης

Κατέρρευσε ο νόμος για το πλαφόν στα σούπερ μάρκετ – Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη δικαστική απόφαση

Ο τυφώνας Μίλτον σφυροκοπά τη Φλόριντα: Xωρίς ρεύμα 2 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις – Αναφορές για νεκρούς (LIVE εικόνα)

Σοκ με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ – Συλλυπητήρια μηνύματα από συλλόγους και ποδοσφαιριστές σε Ελλάδα και Αγγλία

«Πόλεµος κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»: Συγκλονίζει η µαρτυρία της ακτιβίστριας Κίρστεν Σάδερλαντ από τη Γάζα

Καιρός: Ανεβαίνει στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος – Πού αναμένονται βροχές

Αγγλία – Ελλάδα: Δοκιμασία στο Γουέμπλεϊ σε βαρύ κλίμα – Με μαύρα περιβραχιόνια οι διεθνείς για τον Τζορτζ Μπάλντοκ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter