Τώρα βλέπουν ως σωτηρία το ΕΣΥ

Τώρα βλέπουν ως σωτηρία το ΕΣΥ

Πανικός έχει πιάσει όλους τους μέχρι σήμερα φανατικούς υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από την απόλυτη αποτυχία της πολιτικής περιορισμού κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνομένων από την πανδημία του κορονοϊού.

Αποκορύφωμα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, το κύριο άρθρο του «Βήματος της Κυριακής» το οποίο έχει τίτλο «Στηρίξτε το ΕΣΥ». Η ναυαρχίδα του συγκροτήματος Μαρινάκη, φανατική υπέρμαχος κάθε λογής ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας την Κυριακή εξέπληξε τους αναγνώστες της και μάλιστα στο κύριο άρθρο.

Είναι τόσο μεγάλος ο τρόμος τους μπροστά στην αποκάλυψη της ανεπάρκειας και στην άρνηση μεγιστάνων της υγείας να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τις γενναιόδωρες προσφορές του υπουργείου Υγείας που ανακάλυψαν την « χωρίς αμφιβολία αξία του θεμελιώδους αγαθού της δημόσιας υγείας».

Επίσης με επίσης μεγάλη έκπληξη αναγκάζονται να ομολογήσουν ότι «η πολιτική αυτοπεριορίζεται, και αναγκάζεται να λαμβάνει αυταρχικά μέτρα που δεν ταιριάζουν στις αρχές και στις παραδόσεις των αστικών φιλελεύθερων δημοκρατιών».

Περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη βόρεια Ελλάδα παρά τα περιοριστικά μέτρα το «Βήμα» επιτίθεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορώντας την για τις μέχρι σήμερα πολιτικές της που έφεραν τη χώρα σε αυτή την τραγική κατάσταση αναφέροντας ότι «Επιβάλλεται λοιπόν σε αυτό το περιβάλλον άπαντες να ομονοήσουν και να υποστηρίξουν αμέριστα, χωρίς φειδώ και εκπτώσεις, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το μόνο που στις παρούσες έκτακτες συνθήκες μπορεί να εγγυηθεί το αγαθό της δημόσιας υγείας. Δεν επιτρέπονται πλέον ολιγωρίες, ενδοιασμοί, επιφυλάξεις και προσκόμματα, διοικητικά, γραφειοκρατικά και άλλα».

Και φοβούμενος ο συντάκτης ότι δεν θα τον ακούσουν εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου και θα δουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού να χάνεται και μαζί με αυτήν η αδρή υποστήριξη των πέτσινων Μέσων τελειώνει το κύριο άρθρο «Τα νοσοκομεία μας είναι απαραίτητο να ενισχυθούν και να ενδυναμωθούν πάραυτα, με μέσα και κατάλληλο προσωπικό.

Η κυβέρνηση, η διοίκηση, το κράτος εν τέλει, δεν έχουν άλλον δρόμο να διαλέξουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το δημόσιο σύστημα υγείας. Και ας είναι βέβαιοι ότι σε αυτό το έργο μόνο συμπαραστάτες θα βρουν…»

Ούτε τις συστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που από την αρχή της πανδημίας ζητά επιτακτικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενισχύσει το ΕΣΥ με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και κλίνες ΜΕΘ να αντέγραφε ο συντάκτης του κειμένου.

Άραγε θα ακούσουν τις συστάσεις του μαρινακικού Βήματος ή θα επιμείνουν στον δρόμο της καταστροφής;

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter