Τσολάκη για Κωστόπουλο: «Σέβομαι απολύτως την αθωωτική κρίση του δικαστηρίου»

Αίσιο τέλος έχει, όπως όλα δείχνουν, η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο και την παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη με αφορμή τις δηλώσεις της δεύτερης για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετώπισε ο σκηνοθέτης.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Τσολάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στις 14/6/2024 με την καταγγέλλουσα, Έλενα Αθανασοπούλου, και ενώ ήδη είχε εκδοθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών με την οποία ο κ. Κωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα αθώος, η ηθοποιός έκανε αναφορά στην καταγγελία της, η οποία είχε ήδη απορριφθεί ομόφωνα από το δικαστήριο.

Η αντίδραση του Κώστα Κωστόπουλου ήταν άμεση όπου μέσω του δικηγόρου του εξέδωσε ανακοίνωση όπου προανήγγειλε νομικές ενέργειες κατά όσων προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του μετά από την αθώωσή του για την κατηγορία του βιασμού.

Η Ελένη Τσολάκη, μέσα από το πρωινό μαγκαζίνο του Open που παρουσιάζει ζήτησε συγνώμη. Στη δήλωση επανόρθωσης η παρουσιάστρια ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις αμετάκλητες κρίσεις της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η δήλωση της:

«Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στις 14/6/2024 με την Έλενα Αθανασοπούλου, και ενώ ήδη είχε εκδοθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών με την οποία ο κ. Κωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα αθώος, η τελευταία έκανε αναφορά στην καταγγελία της, η οποία είχε ήδη απορριφθεί ομόφωνα από το δικαστήριο, ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις.

Θα ήθελα να γίνει απολύτως σαφές από κάθε κατεύθυνση ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει μια τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης. Σέβομαι απολύτως την αθωωτική κρίση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο κ. Κωστόπουλος ουδέποτε τέλεσε αυτά για τα οποία τον είχε κατηγορήσει η κα Αθανασοπούλου. Τόσο εγώ όσο και όλοι οι συντελεστές του «Πρωινό ΣουΣου» σεβόμαστε απολύτως την προσωπικότητα και την προσφορά του κ. Κωστόπουλου στον χώρο της σκηνοθεσίας και δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το ήθος και την ακεραιότητά του»

Ο Κώστας Κωστόπουλος δέχτηκε τη συγνώμη της Ελένης Τσολάκη κάνοντας λόγο για αποκατάσταση της υπόληψής του

Η πλευρά του Κώστα Κωστόπουλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμόρφωση της παρουσιάστριας και της δημοσιογραφικής ομάδας της εκπομπής, με τις προσταγές της νομιμότητας, αλλά και την αποκατάσταση της υπόληψής του.

Η δήλωση του σκηνοθέτη:

«Η πλευρά του Κώστα Κωστόπουλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμόρφωση της παρουσιάστριας και της δημοσιογραφικής ομάδας της εκπομπής, με τις προσταγές της νομιμότητας, αλλά και την αποκατάσταση της υπόληψής του, υπενθυμίζοντας ότι σκοπός του καταξιωμένου σκηνοθέτη, από την αρχή της δοκιμασίας που βίωσε λόγω της ψευδούς καταγγελίας, ήταν να δοθεί ο λόγος στη Δικαιοσύνη ώστε να επιτευχθεί η κάθαρση.

Τόνισε, τέλος ότι μετά την αμετάκλητη αθώωση του, θα αντιμετωπίσει με τον ίδιο αυστηρό τρόπο κάθε πιθανή προσπάθεια να αμφισβητηθεί η κρίση του Δικαστηρίου και να επανέλθει στο προσκήνιο η συκοφαντική κατηγορία που αντιμετώπισε».