Τσιτσιπάς και Σάκκαρη εξασφάλισαν την πρόκριση στο Australian Open

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη εξασφάλισαν την πρόκριση στο Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε δύσκολα την παρουσία του στον δεύτερο γύρο του Open Australian, αφού χρειάστηκε ανατροπή για να νικήσει 6-7 (3), 6-4, 6-3, 7-6 (4) τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, Νο 52 στην παγκόσμια κατάταξης της ATP.

Ο Τσιτσιπάς που έγραψε Ιστορία, μιας και έγινε ο πρώτος Έλληνας που πανηγύρισε στην διοργάνωση, μπόρεσε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «64» του Αustralian Open, αλλά και τέταρτη συνεχόμενη στον 2ο γύρο ενός Grand Slam.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, χρειάστηκε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες για να φτάσει στην πρόκριση και περιμένει πλέον στον 2ο γύρο έναν εκ των Βίκτορ Τροίτσκι.

Μεγάλη πρόκριση της Σάκκαρη

Ονειρικό ντεμπούτο της Μαρίας Σάκκαρη στο Open Australian, αφού νίκησε (6-1, 3-6, 6-2) τη Γέλενα Οσταπένκο, Νο22 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, εξασφαλίζοντας πρόκριση για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 43 στην κατάταξη της WTA, χρειάστηκε 1 ώρα και 51 λεπτά για να φτάσει στη νίκη, απέναντι στην Λετονή. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Άστρα Σάρμα.

Οι επόμενοι αντίπαλοι για Σάκκαρη και Τσιτσιπά

Στη φάση των «64», ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Βίκτορ Τροΐσκι, ο οποίος νίκησε 3-2 σετ τον Μπαένα. Ο 32χρονος Σέρβος είναι νούμερο 201 στον κόσμο και ο Τσιτσιπάς είναι το φαβορί για να προκριθεί. 

Φαβορί είναι και η Σάκκαρη, η οποία θα αντιμετωπίσει την Αστρα Σάρμα. Η 23χρονη τενίστρια από την Αυστραλία είναι νούμερο 230 στον κόσμο και απέκλεισε με 2-1 σετ την Πρισίλα Χορν.

Νίκη για Ναδάλ

O Ράφαελ Ναδάλ, στην πρώτη του επίσημη αναμέτρηση έπειτα από τέσσερις μήνες, νίκησε με 6-4, 6-3, 7-5, μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά αγώνα, τον Αυστραλό Τζέιμς Ντάκγουορθ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Open Australian.

O Ισπανός, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, στην επόμενη φάση του τουρνουά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα του Γιάν Λέναρντ Στρουφ με τον Μάθιου Έμπντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Documento Newsletter