Τσίπρας: Καθαρή έξοδος και πέρασμα σε νέα εποχή κοινωνικής δικαιοσύνης (Video)

«Στο τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μια περιπέτεια στην οποία μας οδήγησε μια αλόγιστη διαχείριση» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου, στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου.

«Περάσαμε οκτώ δύσκολα χρόνια και τώρα βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Η χώρα, όμως, κατάφερε να σταθεί όρθια- και όχι μόνο αυτό, αλλά το τελευταίο διάστημα πετύχαμε μια εξαιρετική δημοσιονομική εξισορρόπηση, πλέον κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει τι θα κάνουμε, διότι μπορούμε μόνοι μας να σταθούμε στα πόδια μας, χάρη στις δικές μας δυνάμεις. Και σε λίγες μέρες από σήμερα, σε λίγους μήνες, στο τέλος του καλοκαιριού, η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μια πολύ δύσκολη περιπέτεια στην οποία οδηγήθηκε εξαιτίας μιας αλόγιστης διαχείρισης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Σήμερα, όμως, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ξανά με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον».

«Κοιτώντας σας στα μάτια θέλω να σας πω ότι θα βγούμε πραγματικά, όταν αμέσως μετά την τυπική έξοδο θα μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα στήριξης και ενίσχυσης των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων, της μεσαίας τάξης και όσων επλήγησαν από την κρίση» τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για πέρασμα σε μία νέα εποχή κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ασφάλεια, η διαφύλαξη των συνόρων και της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης, απέναντι στη Λήμνο και όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας, και το δεύτερο είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές.

«Ειδικά σήμερα, σε μια περίοδο αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή και με μια γείτονα που αρέσκεται σε προκλητικές επιλογές, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οδηγούν σε αδιέξοδο» επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί μια δύναμη σταθερότητας, αλλά και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, διαθέτοντας ταυτόχρονα την ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και τα άξια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να διαφυλάττει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα».

«Το δεύτερο καθήκον, πέραν της ασφάλειας, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις ακριτικές περιοχές» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Με σχέδιο και ιεραρχήσεις, ώστε να προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις τις οποίες έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Αυτή την αρχή, λοιπόν, κάνουμε πράξη με τον θεσμό των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων και με τη σημερινή επίσκεψη στη Λήμνο, όπου ήρθα για να συζητήσω με τους απλούς πολίτες».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Λήμνο μια από τις πιο όμορφες αλλά και ιστορικές γωνιές της πατρίδας μας και αναφέρθηκε στην ιστορία του νησιού.

«Η Λήμνος φέρει ξεχωριστό ιστορικό φορτίο, μέσα στην πορεία των χρόνων. Από κάθε άποψη και σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις», Διότι πρόκειται για ένα τόπο ζωντανό και δημιουργικό από τη νεολιθική εποχή -όπως άλλωστε μαρτυρά η Πολιόχνη και η Μύρινα-, την περίοδο των Πελασγών, φθάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή». είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν άλλωστε -πέραν από τους ιστορικούς- ότι εδώ έγινε το αποφασιστικό βήμα για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ, το 1918, στον Μούδρο υπογράφηκε η ανακωχή των δυνάμεων της Αντάντ με την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πολλοί περισσότεροι όμως γνωρίζουν ότι η Λήμνος, έγινε ένας από τους πρώτους φιλόξενους τόπους υποδοχής των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Και φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι λίγα μίλια παραδίπλα, βρίσκεται ο Άη Στράτης, ένας τόπος μαρτυρίου και ζωντανό μνημείο για την ελευθερίας και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας».