Τσικνοπέμπτη 2025: Επτά οδηγίες για ασφαλές και σωστό ψήσιμο

Τσικνοπέμπτη 2025: Επτά οδηγίες για ασφαλές και σωστό ψήσιμο

Τσικνοπέμπτη σήμερα και παρά το γεγονός πως σε πολλές περιοχές της χώρας επικρατούν άκρως χειμερινές συνθήκες, τα κάρβουνα αναμένεται να μπουν στην ψησταριά.

Τσικνοπέμπτη ονομάζεται η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η ημέρα.

Οι οδηγίες για σωστό ψήσιμο

Ο ΕΦΕΤ δημοσίευσε επτά σημεία – κλειδιά τα οποία θα εξασφαλίσουν ότι το κρέας ψήθηκε σωστά.

Συγκεκριμένα:

  • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
  • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
  • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
  • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
  • Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

Διαβάστε επίσης

«Γαλάζιες ακρίδες» στις δαπάνες των νοσοκομείων

Κακοκαιρία Coral: Νέα βουτιά της θερμοκρασίας – Πού θα χιονίσει σήμερα (LIVE)

Γεωργιάδης για Τέμπη: «Καμία συγκάλυψη – Αν το πιστεύει το 80% των πολιτών κάνει λάθος» (Videos)

Βασίλης Καλογήρου: Το κρίσιμο στοιχείο στις ιστολογικές – Γιατί θα ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Fast track ανεμογεννήτριες σε Natura – Επί ποδός κάτοικοι και φορείς

Ετικέτες

Documento Newsletter