Τσικνοπέμπτη σήμερα και παρά το γεγονός πως σε πολλές περιοχές της χώρας επικρατούν άκρως χειμερινές συνθήκες, τα κάρβουνα αναμένεται να μπουν στην ψησταριά.
Τσικνοπέμπτη ονομάζεται η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η ημέρα.
Οι οδηγίες για σωστό ψήσιμο
Ο ΕΦΕΤ δημοσίευσε επτά σημεία – κλειδιά τα οποία θα εξασφαλίσουν ότι το κρέας ψήθηκε σωστά.
Συγκεκριμένα:
- Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
- Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
- Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
- Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
- Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
- Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
- Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
Διαβάστε επίσης
«Γαλάζιες ακρίδες» στις δαπάνες των νοσοκομείων
Κακοκαιρία Coral: Νέα βουτιά της θερμοκρασίας – Πού θα χιονίσει σήμερα (LIVE)
Γεωργιάδης για Τέμπη: «Καμία συγκάλυψη – Αν το πιστεύει το 80% των πολιτών κάνει λάθος» (Videos)
Fast track ανεμογεννήτριες σε Natura – Επί ποδός κάτοικοι και φορείς