Τα τελευταία χρόνια όπου υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με την υγεία μας, τα τρόφιμα έχουν γίνει ένα πολύ αμφιλεγόμενο θέμα.
Σχεδόν καθημερινά ακούμε νέες πληροφορίες που είτε “επαινούν” ένα φαγητό, είτε το “ενοχοποιούν”. Ζούμε στην εποχή που οι άνθρωποι αποφεύγουν τα τρόφιμα που έχουν καταναλώσει οι πρόγονοι μας για χιλιάδες χρόνια. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι επιστημονικές μελέτες δεν είναι ποτέ ασπρόμαυρες. Καμία επιστημονική μελέτη δεν θα αναφέρει αμέσως ότι ένα συγκεκριμένο φαγητό είναι καλό ή κακό.