Tα superfoods δεν αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία. Είναι απλά ένας όρος του μάρκετινγκ που περιγράφει τα τρόφιμα εκείνα που περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, λίγες θερμίδες, λίγη ή καθόλου ζάχαρη και αλάτι, φυτικές ίνες και άλλα ενισχυτικά για την υγεία μας.
Οι περισσότεροι ορισμοί θα τα περιγράψουν ως πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τα κύτταρα από την φθορά, αποτρέποντας έτσι πιθανές ασθένειες, ενώ περιέχουν θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.
Διαβάστε τη συνέχεια στο runnfun.gr