Τριτοκοσμικές συνθήκες στο μαιευτήριο «Έλενα»: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και 2 μήνες – Ανεπαρκής κλιματισμός εν μέσω καύσωνα (Video)

Αντιμέτωποι με τραγικές συνθήκες είναι οι εργαζόμενοι στο μαιευτήριο «Έλενα», οι οποίοι καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε πόσιμο νερό και κλιματισμό εδώ και καιρό, και μάλιστα εν μέσω καύσωνα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρόεδρος των εργαζομένων του «Έλενα», Μαρία Ζησιμάτου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο MEGA, όλους αυτούς τους μήνες και με συνεχόμενους καύσωνας από τους 29 ψύκτες πόσιμου νερού λειτουργούν μόνον οι 4 λόγω προβλήματος το οποίο η διοίκηση του μαιευτηρίου «Έλενα» ακόμα δεν έχει λύσει.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε συνδυασμό με τον κακό κλιματισμό καθιστώντας την κατάσταση αφόρητη. «Λιποθυμά προσωπικό, λιποθυμούν έγκυες, δεν έχουμε νερό να τους δώσουμε και πάμε και αγοράζουμε από το κυλικείο και κοστίζει στο προσωπικό 30 ευρώ τον μήνα, για πόσιμο νερό εμφιαλωμένο» ανέφερε.

«Το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες που νοσηλεύονται, για να διατηρηθεί δροσερό το νερό το βάζουν στον κλιματισμό που «υποτίθεται» ότι βγάζει υποτυπώδη ψύξη. Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα, και εγγράφως, και δια ζώσης τη διοικήτρια, μας απαντά πως θα το διευθετήσει και ότι το έχει δρομολογήσει, όμως ούτε υπογραφές δεν έχει βάλει. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα από το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου. Περάσαμε χωρίς πόσιμο νερό, οι ψύκτες είναι ειδικοί. Φιλτράρουν το νερό που έρχεται από το δίκτυο που είναι παλιό. Χωρίς ψύκτες δεν έχουμε πόσιμο νερό», κατήγγειλε η κ. Ζησιμάτου.

Συνεχίζοντας, η ίδια υπογράμμισε: «Το Έλενα έχει 3 κτήρια. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε σε όλα τα κτήρια. Σε όλο το Έλενα, από τους 29 ψύκτες, λειτουργούν οι 4. Η κατάσταση είναι δραματική. Το Έλενα είναι η ναυαρχίδα των μαιευτικών γυναικολογικών κέντρων πανελλαδικά. Έχει το καλύτερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Ελλάδα. Είναι κορυφαίο. Υπάρχει απαξίωση. Το καλύτερο μαιευτήριο στην Ελλάδα καταρρέει. Επιπλέον έχουμε θέματα με απειλητική συμπεριφορά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Έχουμε πρόβλημα και με το παρκινγκ, είμαστε κάτω από απειλή συνέχεια, δεν μπορούμε να μιλήσουμε», κατήγγειλε η κ. Ζησιμάτου.

Δείτε επίσης:

Σε έξαρση ο ιός του Δυτικού Νείλου: Δύο νεκροί την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου – O χάρτης των κρουσμάτων

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ χτυπά το Ισραήλ τις επόμενες μέρες – Συναγερμός από τις NOTAM Ιράν και Αιγύπτου

«Είμαστε ήρωες για έξι μήνες και μετά στα αζήτητα» – Ο εποχικός πυροσβέστης που τραυματίστηκε στη φωτιά στις Πετριές μιλά στο Documento

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο: Mάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους ισχυρούς ανέμους (Photos-Videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τραυματισμός-σοκ για τον Λαμέχα Γκίρμα στα 3.000 μ. – Σκόνταψε και έχασε τις αισθήσεις του (Video)

Τραγικό τροχαίο στον Πύργο: Νεκρός ένας 45χρονος – Εκτοξεύτηκε από το όχημα και διαμελίστηκε (Photos-Video)