Τρίπολη: Η ΕΛΑΣ εντόπισε φυτεία κάνναβης – «μαμούθ» μέσα σε δάσος – 35 στρέμματα σε 28 επίπεδα (Photos – Video)

Φυτεία – μαμούθ με δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στην Τρίπολη στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση κυκλωμάτων ναρκωτικών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη την 16.10.2024 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τρίπολης, 37χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και περί αλλοδαπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ειδικότερα, την 16.10.2024 το μεσημέρι, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή κατά την οποία εντοπίστηκε, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από -28- επίπεδα, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και φυσική κάλυψη συνολικής έκτασης -35- στρεμμάτων, περίπου, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά -1.253- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -3,5- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Επιπλέον, στο χώρο της καλλιέργειας είχαν διαμορφώσει ειδικό αυτοσχέδιο χώρο αποξήρανσης δενδρυλλίων, καθώς και βοηθητικούς χώρους, που χρησιμοποιούσαν για διαμονή και κατόπτευση της φυτείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στο χώρο της φυτείας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.253- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -3,5- μέτρων, περίπου,
    ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -1- τόνου, -398- κιλών και -934- γραμμαρίων,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • εργαλεία σχετικά με την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών,
  • σκηνές διαμονής,
  • αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός (λάστιχα, λιπάσματα κ.ά.).
  • Επιπρόσθετα, λόγω της δύσβατης και δυσπρόσιτης περιοχής, της μορφολογίας του εδάφους και του μεγάλου όγκου τόσο των φυτών κάνναβης, των ποσοτήτων κάνναβης που ανευρέθηκαν στο χώρο της φυτείας καθώς και τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που συσχετιζόταν με αυτή, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου «SUPER PUMA», της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος, για τη μεταφορά τους.

Περαιτέρω, όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος συλληφθείς παρέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Τέλος, υπολογίζεται πως την εγκληματική τους δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα έφταναν τα -10.000.000 – ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του.

Διαβάστε επίσης 

Γάζα: Χωρίς τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα – Τουλάχιστον 33 νεκροί στην Τζαμπάλια (Videos)

Αυτή την Κυριακή στο Documento: Μπίζνες με κτίρια και ιδιώτες από τον τσάρο της ΑΑΔΕ

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα, συνέχιση πολέμου στην Ουκρανία – Τι συμφώνησαν Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Στάρμερ

Όλο και πιο θανατηφόρες οι πλημμύρες στην Ελλάδα – Είχαμε 70 τα τελευταία 45 χρόνια

Βόρεια Χίος: Παράταση αγωνίας για το αντιμόνιο μετά από παρέμβαση Μηταράκη – Οργανώνονται οι κάτοικοι