Τρία λεωφορεία για να πάει σχολείο το προσφυγόπουλο που του επιτέθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Σάλος έχει προκληθεί σε όλη τη χώρα μετά την επίθεση που δέχτηκε 12χρονος μαθητής από το Ιράν το πρωί της Τετάρτης την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του στη Νεάπολη.

Σύμφωνα με το voria.gr ο μαθητής της πρώτης γυμνασίου, ιρανικής καταγωγής που γεννήθηκε στο Κουβέιτ, ζει σε διαμέρισμα μαζί με τη μητέρα, τον πατριό και την αδελφή του στην περιοχή της Νεάπολης. 

Το παιδί που δέχτηκε τη ρατσιστική επίθεση είχε ξεχωρίσει για τη φιλομάθεια του. 

Πριν μεταφερθεί σε διαμέρισμα και όσο έμενε ακόμα στο καμπ στα Διαβατά, ο μικρός, άλλαζε ακόμα και 3 λεωφορεία για να πάει σχολείο. 

Την επίθεση κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ο διευθυντής του σχολείου ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε η αρμόδια δημοτική αρχή και στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και δημοτικοί σύμβουλοι. 

Όπως ανέφερε ο ανήλικος τρομοκρατημένος στη διεύθυνση του σχολείου, στον δρόμο προς το σχολείο δύο κουκουλοφόροι τον πλησίασαν και αφού τον τραυμάτισαν στο χέρι με αιχμηρό αντικείμενο, του είπαν χαρακτηριστικά να μην ξαναπάει στο σχολείο. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας 

«Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διερευνάται καταγγελία 12χρονου αλλοδαπού μαθητή, υπηκόου Κουβέιτ, για περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, κοντά σε Γυμνάσιο, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη μετάβασή του στο σχολείο, δύο άγνωστα νεαρά άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του προσώπου τους, τον προσέγγισαν και αφού τον ακινητοποίησαν, ωθώντας τον στο έδαφος, τον απείλησαν λεκτικά και του προξένησαν εκδορές στο αριστερό χέρι, με μαχαίρι. Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που διενεργήθηκε άμεσα, ώστε να αποσαφηνιστούν τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης, με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα και το λοιπό προανακριτικό υλικό».