Τρέµει το Μαξίµου το πόρισµα για το Ασηµακοπούλου – gate

Τρέµει το Μαξίµου το πόρισµα για το Ασηµακοπούλου – gate

Τις επόµενες µέρες, σύµφωνα µε πληροφορίες, η Αρχή Προστασίας ∆εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠ∆ΠΧ) θα βγάλει το τελικό πόρισµα για το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδοµένων Ελλήνων του εξωτερικού. Στο Μαξίµου ήδη επικρατούν αναστάτωση και κλίµα «όλοι εναντίον όλων». ∆εν είναι τυχαίο ότι σε προηγούµενη ανακοίνωση της ΑΠ∆ΠΧ, µετά και τις αναφορές του πρώην γραµµατέα Αποδήµων της Ν∆ Νίκου Θεοδωρόπουλου περί «άνωθεν εντολής», τονιζόταν ότι από το περιεχόµενο των νέων στοιχείων «προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των σε αυτά προβαλλόµενων ισχυρισµών, ενόψει των αντικρουόµενων ισχυρισµών των ελεγχοµένων σχετικά µε το εάν η εξεταζόµενη επεξεργασία προσωπικών δεδοµένων έλαβε χώρα προς επίτευξη σκοπών και µέσων που καθορίσθηκαν από τη Ν∆ διά στελεχών της στο πλαίσιο άσκησης των αρµοδιοτήτων τους ή από τα τελευταία ως φυσικά πρόσωπα».

Η αίσθηση που επικρατεί στο Μαξίµου είναι ότι το κόµµα δεν θα βγει αλώβητο από την απόφαση της ανεξάρτητης αρχής, µε αποτέλεσµα καθένας να δηµιουργεί το δικό του αφήγηµα για να γλιτώσει την πολιτική φθορά. Οπως ακούγεται σε «γαλάζιους» κύκλους, πολλοί κατηγορούν τον Γιώργο Μυλωνάκη (φωτογραφία) για τη διαχείριση της υπόθεσης µε τη διαβόητη «έρευνα του Μαξίµου». Ο νυν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, που όταν έκανε την έρευνα ήταν γενικός γραµµατέας της Βουλής, έριξε την καυτή πατάτα του σκανδάλου στη Ν∆ µε σκοπό να «προστατέψει» την τότε υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραµέως. Με αυτή την απόφαση ο Γ. Μυλωνάκης είχε σκοπό να κοντύνει και τον Παύλο Μαρινάκη, που ως γραµµατέας του κόµµατος βαρύνεται µε επιλογές προσώπων. Επίσης, ακούγεται ολοένα και περισσότερο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι υποψήφιος στις επόµενες εκλογές στον Βόρειο Τοµέα Αθηνών απέναντι στη Ν. Κεραµέως. Ενόχληση επικρατεί και από τη µεριά της νυν γραµµατέα της Ν∆ Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία φοβάται µη σκάσει στα χέρια της ενδεχόµενη κακή απόφαση της ΑΠ∆ΠΧ.

Σε αυτήν τη συνθήκη των «γαλάζιων» αλληλοκαρφωµάτων, στο Μαξίµου ήδη χτίζουν τη γραµµή της επόµενης µέρας. Σε ερώτηση του Documento την περασµένη Πέµπτη 3 Οκτωβρίου για το πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση ενδεχόµενη απόφαση της ΑΠ∆ΠΧ µε ευθύνες προς τη Ν∆, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Οταν έχουµε την απόφαση θα τοποθετηθούµε και προφανώς πρώτα και πάνω από όλα οι φερόµενοι ότι έχουν µια ευθύνη, να δούµε εάν θα ασκήσουν τα προβλεπόµενα ένδικα βοηθήµατα – ένδικα µέσα που τους δίνει ο νόµος. Αλλά ας µη µιλάµε για κάτι που δεν έχουµε δει». Α.Κ.

Διαβάστε επίσης

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 1,2 εκατ. στη Βασιλίσσης Σοφίας

Καταπέλτης για Καλλιάνο, δικαίωση για τον γιατρό η ΕΔΕ του «Αττικόν» – Το Documento αποκαλύπτει το πόρισμα

Μάχες «μέχρις εσχάτων» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Το Σάββατο η κρίσιμη Kεντρική Eπιτροπή για Κασσελάκη

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Μαρίν Λεπέν – Οι «γκρίζες ζώνες» στα παχυλά επιδόματα των ευρωβουλευτών

Εύβοια: Μαχαίρωσε και σκότωσε τον θείο του μέσα στο σπίτι του – Συνελήφθη ο 38χρονος δράστης

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις (Videos)

Γάζα: Εκεί που σταύρωσαν την ανθρωπιά

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Συναυλία για Τέμπη: «Να μεταδοθεί δωρεάν με live streaming» – Η ανάρτηση του Θανάση Παπακωνσταντίνου

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter