«Έχουμε ανθρώπους που ταξιδεύουν στη Ρωσία αυτή τη στιγμή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Μάικλ Μάρτιν, σύμφωνα με τον Guardian που επικαλείται πληροφορίες από τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό.
Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες για εκεχειρία «είναι πλέον στο χέρι της Ρωσίας», ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον, «έχει λάβει ορισμένα θετικά μηνύματα όσον αφορά την εκεχειρία».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε επανειλημμένα για το Ουκρανικό.
Πιεζόμενος περαιτέρω σχετικά με το τι θα μπορούσαν να κάνουν οι ΗΠΑ για να πιέσουν τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός, είπε ότι ελπίζει ότι «δεν θα είναι απαραίτητο», καθώς επέκρινε τον Τζο Μπάιντεν για το τρόπο προσέγγισης στη Μόσχα. «Αυτό που έκανα στη Ρωσία ήταν πολύ σκληρό, το σκληρότερο που έγινε ποτέ», είπε, εξηγώντας την κριτική του για τον αγωγό Nord Stream.
«Δεν μου πήραν ποτέ τίποτα. Τα πήραν από τον Ομπάμα και τον Μπους και τα πήραν από τον κοιμώμενο Τζο Μπάιντεν. Με τον Μπάιντεν ήθελαν να πάρουν ολόκληρη τη χώρα, αλλά νομίζω ότι το σταμάτησα αυτό, αλλά θα δούμε», είπε.
«Θα μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα πολύ άσχημα για τη Ρωσία. Θα ήταν καταστροφικά για τη Ρωσία. Αλλά δεν θέλω να το κάνω αυτό γιατί θέλω την ειρήνη», είπε.
Διαβάστε επίσης:
Προανακριτική Τριαντόπουλου: Αυτά είναι τα μέλη της Επιτροπής – Με… άγνωστους βουλευτές η ΝΔ
Τέμπη: Έως και 19 τόνους υδρογονάνθρακες μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία – Το πόρισμα Μιχόπουλου
Αντισυνταγματικές οι προληπτικές προσαγωγές – Αυθαίρετο και παράνομο τονίζουν νομικοί στο Documento
Το «μπαλάκι» στον Πούτιν για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία – Το περίγραμμα της αμερικανικής πρότασης
ΠΟΕΣ σε Δένδια: Δώστε τώρα στη δημοσιότητα το πόρισμα για τη Λιβύη