Τραμπ: Συγκλονιστικό εξώφυλλο του Atlantic με άρωμα… Στίβεν Κινγκ (Photo)

Τραμπ: Συγκλονιστικό εξώφυλλο του Atlantic με άρωμα… Στίβεν Κινγκ (Photo)

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και το εξώφυλλο του περιοδικού Atlantic για το τεύχος του Οκτωβρίου 2024 φαίνεται ότι επιβεβαιώνει πλήρως το διάσημο ρητό.

Το αμερικανικό περιοδικό σημειώνει μάλιστα ότι στην επί 167 χρόνια ιστορία του, πολύ σπάνια επιλέγει εξώφυλλα χωρίς καθόλου λέξεις, παρά μόνο εικόνα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο εικονογράφος Τζάστιν Μετς, αποτυπώνοντας με ζοφερό τρόπο το ταραχώδες πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Στην εικόνα -η οποία δανείστηκε στοιχεία από τα βιβλία των συγγραφέων Ρέι Μπράντμπερι και Στίβεν Κινγκ- απεικονίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ να οδηγεί μια άμαξα τσίρκου, έτοιμος να κατεβάσει το καμτσίκι στο άλογο. Βρίσκεται μπροστά από ένα σκοτεινό μονοπάτι που οδηγεί στον Λευκό Οίκο, πάνω από τον οποίο έχουν απλωθεί μαύρα σύννεφα. Το περιβάλλον γύρω του θυμίζει σκηνή από ταινία τρόμου με δέντρα γυμνά από τα φύλλα τους, ενώ πάνω από το κεφάλι του βρίσκεται καθισμένο σε ένα κλαδί ένα κοράκι.

Το εξώφυλλο αποτελεί μια δυστοπική αντανάκλαση της πρωτοφανούς ιστορικής εποχής στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ. Ένας πρώην πρόεδρος με ακραία ρατσιστική ρητορική, κατηγορούμενος για κακουργήματα, η αποχώρηση του οποίου από τον Λευκό Οίκο συνοδεύτηκε με την αιματηρή εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, θέλει να αναλάβει ξανά τα ηνία της χώρας.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου εξύμνησαν το εξώφυλλο του Atlantic, αποκαλώντας το μεταξύ άλλων «συγκλονιστικό», «επιβλητικό» και «ισχυρό». Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ επέλεξαν να το ερμηνεύσουν ως ενίσχυση για το προφίλ του Ρεπουμπλικάνου. Μάλιστα, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι «ο προκλητικός σχεδιασμός του φωτογράφισε τον Τραμπ ως σωτήρα».

Διαβάστε επίσης

Ντόμινο αποχωρήσεων από την επιτροπή για τα Όσκαρ: Παραιτήθηκε και ο Νίκος Πλατύραχος – Τι δήλωσε στο Documento

Τροπολογία για ημέτερους: Έρχεται αναδρομική διαγραφή προστίμων της εφορίας σε βάθος 10ετίας – Πώς «έθαψαν» την ένσταση του Documento

Νέα καρφιά Κακλαμάνη: Δεν θα «υφίσταντο» Λατινοπούλου και Βελόπουλος αν η ΝΔ ήταν στον σωστό ιδεολογικό δρόμο

Παίζει με τις λέξεις ο Μητσοτάκης: Βάφτισε… αναπροσαρμογή τις αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού

Η λειψυδρία «όχημα» για αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού

Τροπολογία για ημέτερους: Έρχεται αναδρομική διαγραφή προστίμων της εφορίας σε βάθος 10ετίας – Πώς «έθαψαν» την ένσταση του Documento

Τζον Μπον Τζόβι: Η στιγμή που ο θρύλος της ροκ αποτρέπει γυναίκα να πέσει από γέφυρα (Video)

Ντέγιαν Λόβρεν: Φινάλε στις μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ – Πώς έκλεισε το deal στο… 90′ της προθεσμίας

Καιρός: Από την Atena στην Boris με… παρένθεση την Πέμπτη – Τι ακολουθεί τα επόμενα 24ωρα

Με καπέλο… «Τραμπ 2024» εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν – Το «παρασκήνιο» πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral

Και από τη… μίζα ξίγκι στο ΕΣΥ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter