Τραμπ στο ντιμπέιτ: Επανέλαβε τα fake news ότι «μετανάστες τρώνε σκύλους και γάτες» – Η αντίδραση της Χάρις (Video)

Το fake news ότι «Αϊτινοί μετανάστες στο Σπρίνγκφιλντ απαγάγουν και τρώνε κατοικίδια ζώα» αναπαρήγαγε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις, ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Στο Σπρίνγκφιλντ, τρώνε τα σκυλιά – οι άνθρωποι που ήρθαν, τρώνε τις γάτες. Τρώνε τα κατοικίδια των ανθρώπων που ζουν εκεί και αυτό συμβαίνει στη χώρα μας και είναι ντροπή», είπε ο Τραμπ στην αναμέτρηση με την Καμάλα Χάρις.

Ο ισχυρισμός αυτός ξεκίνησε από τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος με ανάρτησή του στο Χ προ δύο ημερών επικαλέστηκε «αναφορές» σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες από την Αϊτή που έχουν εγκατασταθεί στο Σπρίνγκφιλντ κλέβουν και τρώνε τα κατοικίδια των ανθρώπων της περιοχής. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, με τον δήμαρχο και την τοπική αστυνομία να διαψεύδουν ότι έχουν σημειωθεί τέτοια περιστατικά στην πόλη τους.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, για πρώτη φορά σε αμερικανικό debate, ο συντονιστής της συζήτησης παρενέβη για να διευκρινίσει πως ο ισχυρισμός του Τραμπ δεν επιβεβαιώνεται, όμως ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος απτόητος απάντησε πως «μου το είπαν», επιμένοντας στην αλήθεια των λεγομένων του.

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ και ο Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης του X, έκαναν επίσης αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον ισχυρισμό αυτό. Ο Κρουζ δημοσίευσε ένα meme στο X που έδειχνε δύο γάτες να αγκαλιάζουν η μία την άλλη, με κείμενο που έγραφε: «Παρακαλώ ψηφίστε τον Τραμπ για να μην μας φάνε οι Αϊτινοί μετανάστες».

Στο άκουσμα της φράσης του Τραμπ η Χάρις δεν άντεξε και με ένα βλέμμα απορίας, άρχισε να γελάει, προσπαθώντας να επεξεργαστεί τι μόλις είχε πει ο αντίπαλός της.

Trump claims migrants are 'eating the dogs' in Springfield, Ohio during presidential debate

Διαβάστε επίσης

«Η Κάμαλα έριξε το δόλωμα και ο Τραμπ το άρπαξε» – Οι πρώτες αναλύσεις για το ντιμπέιτ

Washington Post: «Η Χάρις έβαλε στην άμυνα τον Τραμπ»

Ντιμπέιτ Χάρις-Τραμπ: «Συμμαζέψαμε το χάλι σου – Είσαι μαρξίστρια» – Οι ατάκες για Πούτιν, Μπάιντεν, Ισραήλ