Τραμπ: «Πιο εύκολο» να διαπραγματευτούμε με τη Ρωσία παρά με την Ουκρανία

Τραμπ: «Πιο εύκολο» να διαπραγματευτούμε με τη Ρωσία παρά με την Ουκρανία
Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Ben Curtis)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί «πιο εύκολο» να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία παρά με την Ουκρανία, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου, υπογραμμίζοντας ότι εμπιστεύεται τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Τον πιστεύω» είπε, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο. «Ειλικρινά, θεωρώ πιο δύσκολο να διαπραγματευτώ με την Ουκρανία, η οποία δεν έχει χαρτί στα χέρια της. Είναι ίσως ευκολότερη η διαπραγμάτευση με τη Ρωσία», πρόσθεσε.

«Είχα ανέκαθεν καλή σχέση με τον Πούτιν. Πιστεύω ότι θέλει να βάλει τέλος στον πόλεμο», συνέχισε, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι θα είναι πιο γενναιόδωρος απ’ όσο θα μπορούσε και αυτό είναι μάλλον καλό. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα».

Νωρίτερα πάντως, ο Τραμπ απείλησε τη Ρωσία με νέες τραπεζικές κυρώσεις και δασμούς, καταγγέλλοντας τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Η Ουκρανία χρησιμοπoίσε για πρώτη φορά γαλλικά αεροσκάφη Mirage κατά της Ρωσίας

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη νύχτα μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε για άλλη μια φορά έκκληση για κατάπαυση του πυρός στον αέρα και τη θάλασσα. Στο βραδινό διάγγελμά του απόψε διαβεβαίωσε ότι θέλει ειρήνη «το συντομότερο δυνατόν» και είπε ότι διεξάγονται εντατικές διαβουλεύσεις με «την ομάδα του προέδρου Τραμπ» σε διάφορα επίπεδα, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν οι αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Μασκ «παγώνει» τις πιστωτικές κάρτες του προσωπικού του ΝΑΤΟ στο Αβιάνο

Bloomberg: Θετική η Ρωσία για μια προσωρινή εκεχειρία στην Ουκρανία

ΕΕ: Ο Ματέο Σαλβίνι «πυροβολεί» κατά του Μακρόν και του ευρωπαϊκού σχεδίου για εξοπλισμούς

Ουκρανία: Ο Τραμπ απειλεί με σκληρές κυρώσεις την Ρωσία για να την αναγκάσει να πάει σε διαπραγμάτευση 

ΗΠΑ: Στο απόσπασμα θανατοποινίτης – Η πρώτη εκτέλεση μετά από 15 χρόνια

Εκρέμ Ιμάμογλου: Και επίσημα υποψήφιος Πρόεδρος ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης – «Η Τουρκία θα ξανασηκωθεί»

Documento Newsletter