Τραμπ: Μάρτυρας είδε τον δράστη στην ταράτσα αλλά η Αστυνομία αγνόησε τις προειδοποιήσεις του

Τραμπ: Μάρτυρας είδε τον δράστη στην ταράτσα αλλά η Αστυνομία αγνόησε τις προειδοποιήσεις του

Ένας άνδρας με ένα τουφέκι εθεάθη σε μια ταράτσα λίγα λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια, όπως είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο BBC.

Ο Γκρεγκ Σμιθ τόνισε ότι ο άνδρας σύρθηκε πάνω από ένα κτίριο λίγο έξω από την εκδήλωση στην κομητεία Μπάτλερ το βράδυ της Παρασκευής και ότι αν και υπέδειξε το σημείο όπου τον είδε στην αστυνομία, αυτή δεν έπραξε τίποτα.

«Σκέφτηκα από μέσα μου “Γιατί ο Τραμπ εξακολουθεί να μιλάει, γιατί δεν τον κατέβασαν από τη σκηνή”… μετά ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί».

Ο πρώην πρόεδρος “σκεπάστηκε” αμέσως από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που στη συνέχεια τον φυγάδευσαν από τη σκηνή της απόπειρας δολοφονίας. Εθεάθη με αίμα στο πρόσωπό του και αργότερα ο ίδιος δήλωσε ότι μια σφαίρα είχε χτυπήσει το αυτί του.

Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός, όπως επιβεβαίωσαν αργότερα αξιωματούχοι. Ο Γκ. Σμιθ είπε στο BBC ότι είδε πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας να πυροβολούν τον άνδρα.

Ο Σμιθ άκουγε την ομιλία μακριά από τη συγκέντρωση και είπε ότι είδε τον ένοπλο περίπου πέντε λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του Τραμπ.

«Παρατηρήσαμε τον τύπο να σέρνεται στην οροφή του κτιρίου δίπλα μας, 15 μέτρα μακριά», είπε. «Είχε ένα τουφέκι, μπορούσαμε να δούμε καθαρά ένα τουφέκι.

Ο Σμιθ  είπε ότι προσπάθησε να ειδοποιήσει τις αρχές για τρία έως τέσσερα λεπτά, αλλά σκέφτηκε ότι πιθανότατα δεν μπορούσαν να δουν τον ένοπλο λόγω της κλίσης της οροφής.

“Γιατί δεν υπάρχει Μυστική Υπηρεσία σε όλες αυτές τις στέγες εδώ;” ρώτησε. “Αυτό δεν είναι μεγάλο μέρος. “[Είναι] αποτυχία ασφάλειας, 100% αποτυχία ασφάλειας.”

Είπε ότι αργότερα είδε τους πράκτορες να πυροβολούν τον ένοπλο: “Σύρθηκαν στην οροφή, είχαν τα όπλα τους στραμμένα προς το μέρος του, βεβαιώθηκαν ότι ήταν νεκρός. Ήταν νεκρός, και αυτό ήταν – τελείωσε”.

Ο Άντονι Γκουλιέλμι, εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, είπε ότι οι πράκτορες «εξουδετέρωσαν τον δράστη» και «απάντησαν γρήγορα με προστατευτικά μέτρα».

Το περιστατικό διερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας.

Ένα άτομο από το πλήθος που συμμετείχε στη συγκέντρωση του Τραμπ σκοτώθηκε και άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ο Σμιθ είπε αργότερα στο BBC πως «υπήρχαν πολλά παιδιά εκεί πάνω μαζί μας που ήταν τρομοκρατημένα, εξακολουθούν να είναι τρομοκρατημένα», είπε.

Ένας άλλος μάρτυρας που ήταν μέσα στην εκδήλωση περιέγραψε ότι έπεσε στο έδαφος αφού άκουσε πέντε πυροβολισμούς διαδοχικά.

Ο Τζέισον, ο οποίος δεν έδωσε το επώνυμό του, είπε στο BBC: «Βλέπουμε τη Μυστική Υπηρεσία να ορμά στον Τραμπ για να τον προστατεύσει· έπεσαν όλοι στο έδαφος πολύ γρήγορα. Τότε «σηκώθηκε και ύψωσε τη γροθιά του».

“Ήταν λίγο ματωμένος, το αυτί του αιμορραγούσε. Σηκώθηκε και ήταν ζωντανός και ανέπνεε”.

Δείτε επίσης

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η στιγμή που η σφαίρα διατρυπά στο αυτί του (Video)

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς δράστης της επίθεσης – Τι ανακοίνωσε το FBI

Ντόναλντ Τραμπ: Απόπειρα δολοφονίας από 20χρονο σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια (Videos)

Μαφία διαπλοκής ΥΠΠΟ προστασία – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Αγρια συμπλοκή οπαδών, έπεσαν πυροβολισμοί – Τρεις τραυματίες, 72 προσαγωγές

Πληθωρισμός κερδών και όχι μισθών – Oι επιχειρήσεις αυξάνουν τα περιθώρια κέρδους σε βάρος καταναλωτών και εργαζομένων

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στο CNN: Αναφέρθηκε σε μια φανταστική χώρα, είδε μέχρι και… 4ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Η ανατριχιαστική απειλή του δράστη για να πείσει την 37χρονη να γυρίσει σπίτι

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter