Τραμπ: Η πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση σε κλειστό χώρο μετά την απόπειρα δολοφονίας

Τραμπ: Η πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση σε κλειστό χώρο μετά την απόπειρα δολοφονίας

Tην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του θα πραγματοποιήσει ο Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο, μία μέρα μετά από το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που τον ανακήρυξε και επίσημα υποψήφιο του κόμματος για την προεδρία του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ θα εμφανιστεί στο Grand Rapids, στην πολιτεία  του Μίσιγκαν, μαζί με τον νέο υποψήφιο αντιπρόεδρό του, τον γερουσιαστή του Οχάιο, Τζέι Ντι Βανς και αυτή θα είναι η πρώτη τους προεκλογική εκδήλωση μαζί ως το επίσημο πλέον προεδρικό δίδυμο των Ρεπουμπλικανών.

Αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακήρυξης της υποψηφιότητας του Τραμπ στο Μιλγουόκι αυτή την εβδομάδα ότι η η απόπειρα εναντίον του και το φλερτ με τον θάνατο το περασμένο Σάββατο τον άλλαξε και ότι όταν έκανε την ομιλία αποδοχής το βράδυ της Πέμπτης θα ζητούσε εθνική ενότητα.

Ενώ ο Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία με ένα κάλεσμα για ενότητα, μεγάλο μέρος της ομιλίας του ήταν η γνωστή λίστα με τα παράπονα και τις επιθέσεις του σε αντιπάλους.

Οπως αναφέρει το Reuters, δεν είναι σαφές τι είδους ομιλία θα εκφωνήσει ο Τραμπ το Σάββατο, αλλά οι σκληροί υποστηρικτές του συνήθως συρρέουν σε τέτοιες εκδηλώσεις για να ακούσουν την πιο παραδοσιακή εμπρηστική ρητορική του Τραμπ.

Ο Τραμπ και ο Βανς θα ανέβουν στη σκηνή στο Γκραν Ράπιντς με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ενωμένο πίσω τους μετά το συνέδριο αυτής της εβδομάδας.

Αντίθετα, οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε αναταραχή και δεν είναι πλέον βέβαιο ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών που θα αντιμετωπίσει ο Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει ολοένα αυξανόμενες εκκλήσεις από πολλούς εκλεγμένους αξιωματούχους του κόμματός του να παραιτηθεί ως υποψήφιος του κόμματος στον Λευκό Οίκο και να τερματίσει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή, μετά την κακή του επίδοση στη συζήτηση εναντίον του Τραμπ τον περασμένο μήνα.

Ο Μπάιντεν υστερεί στις δημοσκοπήσεις και υστερεί σε κάθε πολιτεία όταν συγκρίνεται έναντι του Τραμπ. Πολλοί Δημοκρατικοί φοβούνται ότι μπορεί να μην έχει ουσιαστικά καμία τύχη για τη νίκη και ότι το κόμμα χρειάζεται έναν νέο προεδρικό υποψήφιο για να αντιμετωπίσει τον Τραμπ.

Η συγκέντρωση στο Grand Rapids θα είναι σε κλειστό χώρο, σε αντίθεση με τη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια το περασμένο Σαββατοκύριακο, που ήταν σε υπαίθριο χώρο. Σε εκείνη την εκδήλωση, ο ένοπλος μπόρεσε να σκαρφαλώσει στην οροφή ενός κτιρίου έξω από την περίμετρο της Μυστικής Υπηρεσίας προτού ανοίξει πυρ κατά του Τραμπ, χτυπώντας τον στο αυτί του, και σκοτώνοντας έναν συμμετέχοντα στη συγκέντρωση, ενώ τραυματίστηκαν και αρκετοί άλλοι.

Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του Τραμπ, αρνήθηκε να σχολιάσει την ασφάλεια για την εκδήλωση Grand Rapids. Διεξάγεται έρευνα για τις αστοχίες ασφαλείας στη συγκέντρωση του Μπάτλερ.

«Η Μυστική Υπηρεσία δεν συζητά τα μέσα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τις προστατευτικές μας επιχειρήσεις», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης

Τρίζουν τα δόντια οι ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis – Την Κυριακή στο Documento

Ακριβά τα νησιά, προσιτά μόνο για τους ξένους – Πολυτέλεια οι διακοπές για τους Ελληνες

Τέμπη – Νίκος Πλακιάς: «Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου»

Ανθρώπινο λάθος πιθανότατα πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο

Στέφανος Κασσελάκης – Κύπρος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να στηρίζει μία δίκαιη λύση για το Κυπριακό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter