Τραμπ για Ζελένσκι: «Κάθε φορά που έρχεται στις ΗΠΑ, φεύγει με 60 δισ. δολάρια»

Ενίσχυση για να φέρει εις πέρας το αποκαλούμενο «Σχέδιο Νίκης» της Ουκρανίας ζητά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τους συμμάχους του κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ.

Ο Ζελένσκι ελπίζει να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, ο οποίος επικρίνει την αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζουν πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 375 εκατ. δολαρίων για το Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι οι αποφασιστικές ενέργειες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να τερματίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία το επόμενο έτος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ουκρανία βρίσκεται «πιο κοντά στο τέλος του πολέμου».

Οι ανησυχίες του Ουκρανού ηγέτη σχετικά με την έλλειψη τέτοιων πυρομαχικών έχουν αποκτήσει πρόσθετο επείγοντα χαρακτήρα, καθώς η Ρωσία πλήττει το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας ενόψει των κρίσιμων χειμερινών μηνών.

«Ο Ζελένσκι είναι ο καλύτερος πωλητής στην ιστορία»

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ, ισχυρίστηκε, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, ότι ο Ζελένσκι επιθυμεί να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Πιστεύω ότι ο Ζελένσκι είναι ο καλύτερος πωλητής στην ιστορία. Κάθε φορά που έρχεται στη χώρα, φεύγει με 60 δισεκ. δολάρια», δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια. «Θέλει να κερδίσουν (σ.σ. οι Δημοκρατικοί) στις εκλογές τόσο πολύ, αλλά εγώ θα το κάνω διαφορετικά – θα πετύχω την ειρήνη», πρόσθεσε.

Αν και ο μεγιστάντας είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι «πιθανόν» να συναντηθεί με τον Ζελένσκι όσο αυτός βρίσκεται στις ΗΠΑ, δεν έχει οριστεί κάποια συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, όπως υποστηρίζουν πηγές που πρόσκεινται στον Τραμπ.

Διαβάστε επίσης

Σοβαρή καταγγελία: Επιχείρησαν να παγιδεύσουν το κινητό τηλέφωνο πραγματογνώμονα για το έγκλημα στα Τέμπη

Ελληνική Δημοκρατία των καρτέλ

Τo Ισραήλ μετατρέπει τον Λίβανο σε νέα Γάζα: Σχεδόν 500 νεκροί, ανάμεσά τους 35 παιδιά (Video)

Μάριος Σαλμάς: «Διαγράφηκα για τις απόψεις μου – Η χημεία μου με τον πρωθυπουργό έσπασε σε μία στιγμή» (Video)

Γλυφάδα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης – Δεύτερη επίθεση σε 15 μέρες (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για τρεις για την προεδρία – Σε τεντωμένο σκοινί οι ισορροπίες

Σύμη: Σοκαριστική καταγγελία για βασανισμό πακιστανού εργαζόμενου – «Μηχανή είσαι! Είμαι με τη Χρυσή Αυγή»