Τραγική η κατάσταση στην Αττική: Πάνω από 130 ασθενείς ψάχνουν ΜΕΘ

Τραγική η κατάσταση στην Αττική: Πάνω από 130 ασθενείς ψάχνουν ΜΕΘ

Πάνω από 130 ασθενείς έχουν σήμερα ανάγκη για κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Αττική. Σύμφωνα με εντατικολόγους τα καταγεγραμμένα περιστατικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης κλινών ΜΕΘ μέχρι τις 15:27 ξεπερνούσαν τα 130, στην πλειοψηφία τους ασθενείς Covid-19.

Πρόκειται για έναν αριθμό που αλλάζει συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ Πάνου Παπανικολάου, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι ασθενείς που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ ήταν 125.

«23/3/21, 12 μεσ: Διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους – πρόχειρους αναπνευστήρες εν αναμονή ΜΕΘ στην Αττική 125 (εκατόν είκοσι πέντε). Η υγειονομική γενοκτονία του Ελληνικού λαού συνεχίζεται για να μην ενοχλήσει η κυβέρνηση τους αγαπημένους τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες», σημείωσε.

Πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε κλινικές και όχι σε ΜΕΘ όπως επιβάλλει η κατάσταση της υγείας τους, γεγονός που θέτει τη ζωή τους σε πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, την Τρίτη έχασε τη ζωή του ένας 70χρονος ο οποίος ήταν διασωληνωμένος σε κλινική και βρισκόταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ επί 5 ημέρες στο «Αμαλία Φλεμινγκ».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, οι γιατροί του νοσοκομείου τον διασωλήνωσαν και κάθε ημέρα ενημέρωναν το ΕΚΑΒ, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επιμένουν από την πρώτη στιγμή να ζητούν επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων βλέποντας τις συνθήκες που νοσηλεύονται εκατοντάδες ασθενείς «Δεν μπορεί να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου ή να είναι διασωληνωμένος & στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια & να ζητάει ο κλινικάρχης αποζημίωση 1.700 ευρώ την ημέρα, για να νοσηλεύει σε κρεβάτι ΜΕΘ» είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τη Δευτέρα ο Ηλ. Σιώρας, καρδιολόγος, και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕυαγγελισμοΎ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter