Τουρκικό show από τον εμπνευστή της «γαλάζιας πατρίδας» σε νησίδα κοντά στη Σαμοθράκη ( Video)

Συνέχεια των τουρκικών προκλήσεων, αυτή τη φορά λίγες ώρες πριν τη Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη από τον Τούρκο εθνικιστή και εμπνευστή της «γαλάζιας πατρίδας» απόστρατο αντιναύαρχο Τζιχάτ Γιαϊτζί. Πρόκειται για τον θεωρητικό της γαλάζιας πατρίδας και δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την επικαιρότητα. Είχε ανακατευτεί και όταν ο Νίκος Δένδιας είχε αναφερθεί στην «Κωνσταντινούπολη» (και όχι Ιστανμπουλ), κάτι που δεν του άρεσε!

Αυτή τη φορά σήκωσε σημαία στα ανοικτά της Ζουράφας, επιμένοντας στην πολιτική έντασης του Τούρκου Προέδρου και στα σκηνικά τύπου Ιμίων.

Ο Γιαϊτζί, επίσης όπως αναφέρεται αρχιτέκτονας του τουρκο-λιβυκού μνημονίου εμφανίζεται σε βίντεο μέσα από σκάφος να ανοίγει μία τουρκική σημαία ανοιχτά της Ζουράφας, ανατολικά της Σαμοθράκης και υποστήριξε πως η νησίδα είναι τουρκική.

«Ας μην αφήσουμε αυτό το μέρος αφύλαχτο, ας το προστατεύσουμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί της Ζουράφας είναι τουρκικό, δεν είναι Τούρκος», λέει.

«Ο τόπος που δεν μπορείτε να πάτε δεν είναι δικός σας! Δεν μπορείτε να προστατεύετε τη Γαλάζια Πατρίδα λέγοντας “Η Γαλάζια Πατρίδα είναι δική μας” και να μην είστε παρόντες στη Γαλάζια Πατρίδα! Η διεκδίκηση της Γαλάζιας Πατρίδας μπορεί να γίνει μόνο με το να είσαι παρών εδώ, κυνηγώντας, ταξιδεύοντας με πλοία και βάρκες, με άλλα λόγια, δείχνοντας πλήρη παρουσία!», ανέφερε ο Γιαϊτζί.

Ο απόστρατος αξιωματικής της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη βραχονησίδα, κοντά στην Σαμοθράκη αποτελεί πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Για να μη δώσει η σιωπή μας φωνή στους Έλληνες, βρισκόμαστε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2024, στην 101η επέτειο της απελευθέρωσης της Ίμβρου από την ελληνική κατοχή, στο νησί Ζουράφα, που είναι ένας βράχος της Ίμβρου! Δεν είναι ένας απλός βράχος, γιατί τα χωρικά ύδατα γύρω από αυτό το νησί είναι όσα και η περιοχή μας Γκεμλίκ μαζί με τα χωριά της! Είναι μια μεγάλη πηγή πλούτου με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες και ψάρια!», δηλώνει στο βίντεο.