Τουρκία: Υπουργοί δείχνουν το PKK ως υπεύθυνο για την επίθεση στην αεροπορική βιομηχανία – Πέντε οι νεκροί, 22 τραυματίες (Video)

Τουρκία: Υπουργοί δείχνουν το PKK ως υπεύθυνο για την επίθεση στην αεροπορική βιομηχανία – Πέντε οι νεκροί, 22 τραυματίες (Video)

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε απόψε πως θεωρεί «πολύ πιθανό» να βρίσκεται το PKK (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) πίσω από την ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην Άγκυρα.

«Η διαδικασία ταυτοποίησης και η αναζήτηση δακτυλικών αποτυπωμάτων συνεχίζονται», είπε ο Αλί Γερλίκαγια, συμπληρώνοντας πως θεωρεί «πολύ πιθανό» το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με το PKK. Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ο απολογισμός της επίθεσης ανέρχεται πλέον σε πέντε νεκρούς και 22 τραυματίες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ μίλησε επίσης για το ενδεχόμενο ευθύνης του PKK. «Προσπάθησαν να διαταράξουν την ειρήνη στη χώρα μας, εξαπολύοντας μια αποτρόπαιη και άνανδρη επίθεση», δήλωσε. «Δίνουμε πάντα στα καθάρματα του PKK την τιμωρία που τους αξίζει, αλλά δεν βάζουν μυαλό ποτέ. Δεν θα σταματήσουμε να τους κυνηγάμε έως ότου εξαλειφθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης. Θα τους κάνουμε να υποφέρουν για αυτό που έκαναν», υποσχέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ στέκεται στο πλευρό της συμμάχου Τουρκίας σημειώνει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε κάνοντας λόγο για «βαθιά ανησυχητικές αναφορές για νεκρούς και τραυματίες στην ‘Αγκυρα».

«Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», επισημαίνει ο Μαρκ Ρούτε. Ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν για το τρομοκρατικό χτύπημα.

Ποια είναι η αεροπορική εταιρεία TUSAS

Η ένοπλη επίθεσης σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην περιοχή Καχραμανκαζάν στα περίχωρα της ‘Αγκυρας.

Νεκροί είναι και οι δύο από τους τρεις δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η κρατική εταιρεία TUSAS αποτελεί την «καρδιά» της τουρκικής αμυντικής και αεροπορικής βιομηχανίας, όπου παράγονται μεταξύ άλλων τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Aksungur, τα επιθετικά ελικόπτερα Atak, τα ελικόπτερα γενικής χρήσης Gökbey, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş, τα ελαφρά μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürjet και βρίσκεται υπό ανάπτυξη το τουρκικής κατασκευής μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ και Ιράν ανταλλάσσουν απειλές για ενδεχόμενη επίθεση – Ο Ιρανός πρόεδρος συναντήθηκε με Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ

Γάζα: Βίντεο ντοκουμέντο – Ένα αγόρι ξεψυχά στη μέση του δρόμου μετά από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Σύνοδος των BRICS στο Καζάν: Κηρύσσουν τον «πόλεμο» στο δολάριο και κάνουν έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter