Τουρκία: «Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες» λέει ο υπουργός Εσωτερικών για την έκρηξη στην αεροπορική βιομηχανία (Photos – Video)

Τουρκία: «Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες» λέει ο υπουργός Εσωτερικών για την έκρηξη στην αεροπορική βιομηχανία (Photos – Video)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Άγκυρα μετά από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας – TUSAŞ στην περιοχή Καχραμανκαζάν, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σε δηλώσεις μετά το περιστατικό προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια, αναφέροντας ότι από την επίθεση υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. «Έγινε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων TUSAŞ. Δυστυχώς, υπάρχουν μάρτυρες και τραυματίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σύμφωνα με την τουρκική Milliyet.

Δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες έχουν σπεύσει στην περιοχή για την αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως υπήρξαν αναφορές ότι πίσω από τις εκρήξεις βρίσκεται βομβιστής αυτοκτονίας.

Αναφορές για ομήρους

Το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk έκανε λόγο για «ομήρους», λέγοντας πως η επίθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες όπου φαίνονται άτομα με όπλα οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως οι τρομοκράτες πίσω από την επίθεση.

LIVE εικόνα

Η στιγμή της έκρηξης

Σύμφωνα με το CNN Turk, υπήρξε «ένοπλη και βομβιστική επίθεση» στην TUSAS, που θεωρείται μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί προσωπικό περίπου 15.000 ατόμων.

Η Turkish Aerospace Industries Inc. είναι το κέντρο της τεχνολογίας στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή, την ενοποίηση των αεροδιαστημικών συστημάτων, τον εκσυγχρονισμό και την υποστήριξη μετά την πώληση στην Τουρκία.

Η εταιρεία παράγει ανταλλακτικά για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380, και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το Airbus A400M.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Άγκυρα: Έκρηξη σε εγκατάσταση της Turkish Aerospace Industries – Οι πρώτες πληροφορίες

Αδιανόητες δηλώσεις Μητσοτάκη για Παππά: «Δεν τον αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Απαράδεκτος Μητσοτάκης στη Βουλή: Αποχώρησε επιδεικτικά όταν ανέβηκε στο βήμα ο Παππάς

McDonald’s: Ένας νεκρός και δεκάδες άρρωστοι στις ΗΠΑ εξαιτίας βακτηρίου σε χάμπουργκερ

UEFA: Tα κέρδη της πάνω από τις ζωές όλων – Για να μη χάνει ευρώ, με αστείες δικαιολογίες αποφεύγει αναβολές αγώνων λόγω θανάτου

ΠΑΣΟΚ: Κοινοβουλευτικό τεστ σύγκρουσης Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη υπό το φόβο του θολού στίγματος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter