Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες από την επίθεση στην αεροπορική βιομηχανία TUSAS

Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες από την επίθεση στην αεροπορική βιομηχανία TUSAS

Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην περιοχή Καχραμανκαζάν στα περίχωρα της ‘Αγκυρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

Νεκροί είναι και οι δύο από τους τρεις δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της TUSAS στην ‘Αγκυρα, δυστυχώς, είχαμε νεκρούς και τραυματίες σε αυτήν την επίθεση», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Η κρατική εταιρεία TUSAS αποτελεί την «καρδιά» της τουρκικής αμυντικής και αεροπορικής βιομηχανίας, όπου παράγονται μεταξύ άλλων τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Aksungur, τα επιθετικά ελικόπτερα Atak, τα ελικόπτερα γενικής χρήσης Gökbey, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş, τα ελαφρά μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürjet και βρίσκεται υπό ανάπτυξη το τουρκικής κατασκευής μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ.

Διαβάστε σχετικά: Τουρκία: Καρέ καρέ η έκρηξη στην αεροπορική βιομηχανία – Η στιγμή που οι δράστες μπαίνουν στο κτίριο (LIVE)

Συλλυπητήρια από Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία και εξέφρασε δια του Υπουργείου Εξωτερικών τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της επίθεσης.

Με ανάρτηση του στο “Χ” το ΥΠΕΞ σημείωσε πως «η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα, όπως κάθε τρομοκρατική επίθεση, πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα» και τόνισε ότι «η αδιάκριτη βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία».

Και κατέληξε: «Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Η στιγμή της έκρηξης

LIVE εικόνα

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος των BRICS στο Καζάν: Κηρύσσουν τον «πόλεμο» στο δολάριο και κάνουν έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Tagesspiegel: «Το ΔΝΤ προβλέπει μηδενική ανάπτυξη για τη Γερμανία» – «Ο Σολτς δίνει νέες υποσχέσεις για την οικονομία»

ΗΠΑ: Ιρανοαμερικανίδα υπάλληλος του Πενταγώνου ύποπτη για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στην Τεχεράνη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter