Τουρκία: Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με την ηγεσία της Χαμάς

Χτες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Χαμάς, Μοχάμεντ Ισμαήλ Νταρουίς και μέλη του Πολιτικού Γραφείου, λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης, Γαχία Σινουάρ, σε ένοπλη σύγκρουση στη Γάζα.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνεται ότι στην ατζέντα της συνάντησης ήταν η τελευταία κατάσταση στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Ο Χακάν Φιντάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα για να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα κατά της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η διαδικασία συμφιλίωσης μεταξύ των Παλαιστινίων.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σειρά φωτογραφιών ως «παραδείγματα ενεργειών του γενοκτόνου Νετανιάχου και του αιμοδιψούς μέλους της κυβέρνησής του, Κατς, εναντίον αθώων Παλαιστινίων», όπως αναφέρεται.

Πρόκειται για απάντηση στην ανάρτηση στο Χ του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, ο οποίος μαζί με μία φωτογραφία του νεκρού Σινούαρ έγραψε «Ερντογάν, πάρε πίσω των δολοφόνο και βιαστή φίλο σου».

Διαβάστε επίσης 

Γάζα: Χωρίς τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα – Τουλάχιστον 33 νεκροί στην Τζαμπάλια (Videos)

Αυτή την Κυριακή στο Documento: Μπίζνες με κτίρια και ιδιώτες από τον τσάρο της ΑΑΔΕ

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα, συνέχιση πολέμου στην Ουκρανία – Τι συμφώνησαν Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Στάρμερ

Όλο και πιο θανατηφόρες οι πλημμύρες στην Ελλάδα – Είχαμε 70 τα τελευταία 45 χρόνια

Βόρεια Χίος: Παράταση αγωνίας για το αντιμόνιο μετά από παρέμβαση Μηταράκη – Οργανώνονται οι κάτοικοι

Ετικέτες