Τουρκία: Στους 79 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό – Συγκλονίζουν οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων μετά από ώρες στα χαλάσματα (Video)

Τουρκία: Στους 79 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό – Συγκλονίζουν οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων μετά από ώρες στα χαλάσματα (Video)

Συγκλονίζουν οι εικόνες που συνεχίζουν να έρχονται από την Σμύρνη μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε 79 και οι τραυματίες σε 962 με τα σωστικά συνεργεία να συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοουμένων κάτω από τα συντρίμμια. 

Αν και οι ελπίδες για επιζώντες λιγοστεύουν, οι εικόνες από τον απεγκλωβισμό ενός κοριτσιού 14 χρονών, μετά από 58 ώρες συγκλονίζουν.

Η Ιντίλ Σιρίν είχε καταπλακωθεί από το κτίριο “Emrah” στο οποίο βρισκόταν το διαμέρισμα που έμενε. Μετά από σκληρή μάχη με το χρόνο το κοριτσάκι βγήκε τελικά ζωντανό χάρη στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Ωστόσο, αγνοείται ακόμα η αδερφή της που έχει επίσης καταπλακωθεί.

Η 14χρονη διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο για να τις παραχθούν οι πρώτες βοήθειες. 

https://www.youtube.com/watch?v=Kx5XQk2Z8GY

Συγκλονιστικό είναι και το βίντεο της διάσωσης της τρίχρονης Ελίφ που δημοσίευσε στο Twitter και ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαρετίν Κότσα, τονίζοντας ότι η διάσωσή της ενισχύει την ελπίδα του τουρκικού λαού.

Κατά τον τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, ο σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς ή προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε περίπου σαράντα κτίρια. Άλλα περίπου χίλια υπέστησαν λιγότερο εκτεταμένες ζημιές.

Κι άλλες όμως διασώσεις ανθρώπων που περίμεναν υπομονετικά επί ώρες βοήθεια κάτω από τα συντρίμμια, όπως αυτή που διασώστες ανασύρουν ένα 16χρονο κορίτσι από δύο πλάκες τσιμέντου, αλλά και ένα 14χρονο αγόρι γεμίζουν με αισιοδοξία όσους συνεχίζουν να αναζητούν δικούς τους ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα. 

Γυναίκα που έμεινε κάτω από τις πέτρες επί 10 ώρες ρωτάει με αγωνία που βρίσκεται η μητέρα της, ενώ συγκινεί και ο 70χρονος που έμεινε εγκλωβισμένος επί 34 ώρες.


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter