Τουρκία: Ολονύχτιες συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη – Ερντογάν: Όχι στην «τρομοκρατία του δρόμου» (Videos)

Τουρκία: Ολονύχτιες συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη – Ερντογάν: Όχι στην «τρομοκρατία του δρόμου» (Videos)

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην Τουρκία μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος χθες ολοκλήρωσε την απολογία του. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και διευρύνονται τόσο γεωγραφικά όσο και σε όγκο, ενώ με βία και καταστολή απάντησε το καθεστώς Ερντογάν στις διαδηλώσεις σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, με τον τούρκο πρόεδρο να διαμηνύει ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία του δρόμου.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου αναμένεται σήμερα να μεταβεί στον εισαγγελέα και στον δικαστή προκειμένου να αποφασιστεί η παράταση ή όχι της κράτησής του.

Την ίδια ώρα, μία ακόμη νύχτα επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον συλληφθέντα δήμαρχο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων, ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν οκτώ φορές την πρόσοψη του προξενείου του Ιράκ, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

«Απόψε, άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, άνοιξαν πυρ εναντίον του γενικού προξενείου του Ιράκ. Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες, ούτε υλικές ζημιές», σύμφωνα με τον Οντζού Κετσελί.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα από τις υπηρεσίες ασφαλείας και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης των δραστών. Υποσχέθηκε επίσης ότι «οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

 Ιμάμογλου: «Απορρίπτω κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς»

Κατά τη χθεσινή του απολογία, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αρνήθηκε τις κατηγορίες περί διαφθοράς που του αποδίδονται, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

«Απορρίπτω κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς» είπε προς υπεράσπισή του, σύμφωνα με το έγγραφο.

Ο Ιμάμογλου, σημαίνoν στέλεχος της αντιπολίτευσης και πιθανός αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες προεδρικές εκλογές, κλήθηκε να απαντήσει σε τουλάχιστον 40 ερωτήσεις σχετικά με τους δημόσιους διαγωνισμούς του δήμου.

Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία του δρόμου

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί καμία απειλή για τη δημόσια τάξη και δεσμεύτηκε ότι θα είναι ανυποχώρητος ενάντια σε βανδαλισμούς και τη βία στους δρόμους, εν μέσω αυξανόμενων διαδηλώσεων κατά της σύλληψης του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

«Δεν θα επιτρέψουμε διατάραξη της δημόσιας τάξης. Δεν θα υποκύψουμε σε βανδαλισμούς ή στην τρομοκρατία του δρόμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε ομιλία του, όπως μεταδίδει το Reuters.

Διαβάστε επίσης

Βαφτίζουν γαλαντομία τα ψίχουλα στον κατώτατο – Το παρασκήνιο που καθυστερεί την ανακοίνωση

Τουρκία: Ολονύχτιες διαδηλώσεις για τον Ιμάμογλου – Συγκρούσεις με την αστυνομία (Videos-Photos)

H Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες – Το ΣτΕ ακύρωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση

Μάριος Αθανασίου: Κλήθηκε στη ΓΑΔΑ για σχόλιο που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή

Σαντορίνη-Αμοργός: Δεν έχει επιστρέψει η προ των σεισμών κανονικότητα – Συνεχίζεται μια χαμηλή σεισμικότητα

Documento Newsletter