Τουρκία: Μετά τη Shell, συμφωνία και με την TotalEnergies για παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου

Τουρκία: Μετά τη Shell, συμφωνία και με την TotalEnergies για παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Τουρκία υπέγραψε με το γαλλικό όμιλο TotalEnergies μια «μακροπρόθεσμη» συμφωνία για παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε διάστημα δέκα ετών από το 2027, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας την Τετάρτη 18/9.

«Υπογράψαμε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία LNG ανάμεσα στην εθνική εταιρεία μας, την Botas, και την TotalEnergies», ανέφερε μέσω του X ο υπουργός Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

«Με αυτή τη συμφωνία, η οποία θα ισχύει για 10 χρόνια από το 2027», διευκρίνισε, «δεκάξι φορτία LNG περίπου 1,6 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων θα παραδίδονται κάθε χρονιά».

«Οι μακροπρόθεσμες συμφωνίες μας για LNG είναι μεγάλης σημασίας για να υπάρξει εγγύηση της ασφάλειας των ενεργειακών προμηθειών της χώρας μας και της περιφέρειάς μας, για να αυξηθεί η διαφοροποίηση των πηγών μας και για να διασφαλισθεί η ευελιξία του εφοδιασμού μας σε ενέργεια», υπογράμμισε ο τούρκος υπουργός.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία, καθώς και από το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν.

Η συμφωνία με τη Shell

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Άγκυρα υπέγραψε με τη Shell 10ετή συμφωνία προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου με δυνατότητα ανακατεύθυνσης των φορτίων προς την Ευρώπη, σε ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια της Άγκυρας να γίνει περιφερειακός κόμβος για το LNG.

Η Shell θα πουλήσει στην κρατική Botas της Τουρκίας περίπου 4 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το 2027, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ κατά την τελετή υπογραφής στην Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

Στήριξη στον Λίβανο από Ερντογάν και Σίσι – «Επικίνδυνες κινήσεις από το Ισραήλ»

Ισπανία: Ο Μαχμούντ Αμπάς επισκέπτεται την Μαδρίτη μετά την επίσημη αναγνώριση της Παλαιστίνης – Συνάντηση με Σάντσεθ

Ζαχάροβα: Πράξεις υβριδικού πολέμου οι επιθέσεις στον Λίβανο – Κατάφωρη παραβίαση κυριαρχίας

«Πυρά» από το Ιράν: Το Ισραήλ υπεύθυνο για «μαζική δολοφονία» και τρομοκρατία μετά την επίθεση με τους βομβητές

Γερμανία: Το ακροδεξιό AfD προηγείται στις δημοσκοπήσεις στο Βραδεμβούργο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter