Τουρκία: Αυξημένα μέτρα στα αεροδρόμια μετά την επίθεση στη Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Τουρκία: Αυξημένα μέτρα στα αεροδρόμια μετά την επίθεση στη Αεροδιαστημική Βιομηχανία
H κηδεία των θυμάτων της επίθεσης έγινε στην Αγκυρα (AP Photo/Ali Unal)

Στην Τουρκία επέστρεψε εσπευσμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Ρωσία, μετά την επίθεση που έγινε την Τετάρτη 23/10 στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAS).

Ο Τούρκος πρόεδρος βρισκόταν στο Καζάν, όπου έλαβε χώρα η Σύνοδος Κορυφής των BRICS, αλλά αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμά του, μετά την επίθεση με τους πέντε νεκρούς.

Εξαιτίας του περιστατικού, εκδόθηκε πορτοκαλί συναγερμός για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας, ιδιαίτερα της Κωνσταντινούπολης. Τα οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται από τα αεροδρόμια ερευνώνται ενδελεχώς, όπως και η ταυτότητα των επιβατών.

Το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης σε ανακοίνωσή του σχετικά με την αύξηση των μέτρων ασφαλείας, αναφέρει: «Προσοχή στους επιβάτες μας, συνιστάται στους επιβάτες μας να προσέρχονται στον τερματικό σταθμό τουλάχιστον τρεις (3) ώρες πριν από τις πτήσεις τους, για την αποφυγή απώλειας χρόνου, που μπορεί να προκύψει λόγω πρόσθετων μέτρων που λαμβάνονται στα αεροδρόμια».

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Επικρίσεις δέχτηκε η κυβέρνηση Μελόνι μετά τους ύμνους στους στρατιώτες του Μουσολίνι

Βόρεια Μακεδονία: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας

Ισλαμοφοβία: Στοιχεία σοκ για την άνοδο της σε έρευνα του FRA σε Ελλάδα και Ευρώπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter