Τουρκία: Διασπάστηκε η αντιπολίτευση – Αποχώρηση Ακσενέρ με μύδρους κατά Κιλιτζντάρογλου

Τουρκία: Διασπάστηκε η αντιπολίτευση – Αποχώρηση Ακσενέρ με μύδρους κατά Κιλιτζντάρογλου

Μετά την συνεδρίαση του Καλού κόμματος (ΙΥΙ) το μεσημέρι της Παρασκευής σχετικά με την πρόταση προσώπου για τη κοινή υποψηφιότητα της συμμαχίας των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, η επικεφαλής του κόμματος Μεράλ Ακσενέρ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τη συμμαχία, εξαπολύοντας κατηγορίες για «στρίμωγμα» και τελεσίγραφα.

Δήλωσε μάλιστα προς τους δημοσιογράφους ότι το κόμμα «αναγκάστηκε να διαλέξει ανάμεσα στο θάνατο και τη μαλάρια» ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υποκύψουν» στον εκβιασμό. Η Ακσενέρ, που ηγείται του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, είπε ότι τα υπόλοιπα πέντε κόμματα εξέφρασαν –σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη- τη στήριξή τους για τον Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου, αρχηγό του Δημοκρατικού Λαϊκού κόμματος (CHP). Από την πλευρά της, η Ακσενέρ πρότεινε σε δυο άλλους πολιτικούς, το δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και τον ομόλογο του στην Άγκυρα, Μανσούρ Γιαβάς να θέσουν υποψηφιότητα και θα τους στηρίξουν. Οι δύο άνδρες ανήκουν στο CHP και σε δημοσκοπήσεις έχουν καλύτερα αποτελέσματα απέναντι στον Ερντογάν έναντι του Κιλιτζντάρογλου.

Ο ηγέτης του CHP από την πλευρά του, όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις της Ακσενέρ, είπε: «Μην ανησυχείτε, όλα τα κομμάτια θα μπουν στη θέση τους. Συνεχίζουμε την πορεία μας».

Η αποχώρηση αυτή από το Καλό κόμμα αναμένεται να δώσει ένα ισχυρό πλήγμα στη συμμαχία απέναντι στον Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται να παίρνει ένα ανέλπιστο δώρο τη στιγμή που το κύρος του έχει υπονομευτεί ανεπιστρεπτί τόσο από την ελλιπή αντιμετώπιση των συνεπειών των δύο σεισμών που άφησαν πίσω τους πάνω από 45.000 νεκρούς τούρκους όσο και από την αδιαφορία και διαφθορά που οδήγησε στην κατασκευή ακατάλληλων σπιτιών από το κατασκευαστικό κατεστημένο της Τουρκίας, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter