Τουλάχιστον 94 νεκροί μετά από έκρηξη βυτιοφόρου στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 94 νεκροί μετά από έκρηξη βυτιοφόρου στη Νιγηρία

Περισσότεροι από 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν μετά την έκρηξη βυτιοφόρου με καύσιμα στη βορειοδυτική Νιγηρία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας στην πολιτεία Τζιγκάουα, καθώς δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν στο όχημα για να παραλάβουν τα καύσιμα, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το βυτιοφόρο ανετράπη. Από το όχημα χύθηκαν καύσιμα» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Οι κάτοικοι μάζευαν καύσιμα από το αναποδογυρισμένο βυτιοφόρο όταν σημειώθηκε η έκρηξη, προκαλώντας μια τεράστια κόλαση που σκότωσε 94 ανθρώπους επί τόπου», δήλωσε ο Lawan Adamu στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Η φωτιά έκαιγε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη μετά από σύγκρουση βυτιοφόρου με άλλο φορτηγό στην βόρεια-κεντρική πολιτεία Νίγηρας της Νιγηρίας.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές ΗΠΑ: Ρεκόρ προσέλευσης σε πολιτεία κλειδί για τον Τραμπ – Ξεκίνησε η πρόωρη ψηφοφορία

Νέο ευρωπαϊκό ράπισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ανοχύρωτοι και νομικά ακάλυπτοι οι «ήρωες» εθελοντές πυροσβέστες – Ο άδικος χαμός των δύο νέων ανέδειξε τις μαύρες τρύπες στο φτηνό δόγμα Κικίλια

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Εκτός ελέγχου η βία μεταξύ των ανηλίκων – Η κυβέρνηση ονειρεύεται καταστολή αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του

Βουλιαγμένη: Εμπρησμός σε γνωστό εστιατόριο – Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό

Mε σεβασμό στον Θανάση Καρτερό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter