«Του μιλάνε τα κύματα…»: Το βιβλίο του Γ. Λακόπουλου για τον Ανδρέα Παπανδρέου την Κυριακή 8/9 με το Documento

«Του μιλάνε τα κύματα…»: Το βιβλίο του Γ. Λακόπουλου για τον Ανδρέα Παπανδρέου την Κυριακή 8/9 με το Documento

Εξήντα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου μπήκε στο πολιτικό προσκήνιο. Στο βιβλίο του «Του μιλάνε τα κύματα…», που προσφέρεται την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου μαζί με το Documento, ο πολιτικός συντάκτης και συγγραφέας Γιώργος Λακόπουλος εκείνη τη στιγμή βάζει την τελεία στην αφήγησή του.

Έχει ήδη ρίξει φως στον «άγνωστο» Ανδρέα, αυτόν που δεν είχε προβάλει ο Τύπος της εποχής. Ο καθηγητής Παπανδρέου είχε αποφασίσει να αφήσει πίσω του την Ελλάδα και την άγουρη πολιτική στάση του μόλις πάτησε το πόδι του στις ΗΠΑ πριν από τον πόλεμο.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1940, και ιδιαίτερα από τη δεκαετία του 1950 διέπρεψε και εξελίχθηκε σε παγκοσμίου φήμης όνομα στην οικονομική επιστήμη. Τη δεκαετία του 1950 βρίσκεται στο Μπέρκλεϊ και τον επισκέπτεται ένας άλλος Έλληνας καθηγητής, ο Αδαμάντιος Πεπελάσης. Μέσα από τη σχέση και τη φιλία του Άντυ και του Άνταμ ο Γ. Λακόπουλος ξετυλίγει την ιστορία και την προσωπικότητα του Ανδρέα, τις σχέσεις του και τη σκέψη του, την επίσκεψη στην Ελλάδα, την ηγεμονική εμπλοκή του στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών, τις σχέσεις με τον πατέρα του και την καθοριστική απόφασή του να επιστρέψει οριστικά στη χώρα που γεννήθηκε και να εμπλακεί στην πολιτική.

«Του μιλάνε τα κύματα… – Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτική» του Γιώργου Λακόπουλου (επίμετρο Αδαμάντιος Πεπελάσης) την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου μαζί με το Documento.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Μπαλωθιές στο ψαχνό – Ο Παύλος Πολάκης μιλάει αποκλειστικά στο Documento – Μαζί το Docville

Χάνουμε διαρκώς εισόδημα και με τη βούλα του ΟΟΣΑ – Ανάμεσα στις 38 χώρες του οργανισμού εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ζόλινγκεν

Κασσελάκης: Ζητώ από όλους καθαρή θέση τώρα – Με τους τραπεζίτες και τον Μητσοτάκη ή με την κοινωνία;

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρές αντιπαραθέσεις – Συνεδριάζουν άμεσα οι «87» μετά την πρόκληση Κασσελάκη για πρόταση μομφής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter