Τότε και τώρα: Καραλής και Ντουπλάντις πανηγυρίζουν μαζί – Η φωτογραφία από το 2015

Τότε και τώρα: Καραλής και Ντουπλάντις πανηγυρίζουν μαζί – Η φωτογραφία από το 2015

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Άρμαντ Ντουπλάντις χάρισαν στο κοινό έναν εξαιρετικό τελικό στο άλμα επί κοντώ. Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο της καριέρας του με άλμα στα 5.90μ. αυξάνοντας τη συγκομιδή της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο δε Ντουπλάντις, αφού εξασφάλισε το χρυσό, επέλεξε να καταρρίψει για ακόμη μία φορά το παγκόσμιο ρεκόρ. Έβαλε τον πήχη στα 6.25μ. και με εκπληκτικό άλμα κατάφερε να κερδίσει παγκόσμια υπόκλιση.

Διαβάστε σχετικά: Παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ ο Ντουπλάντις: «Πέταξε» στα 6.25μ – Δείτε την απίστευτη προσπάθεια (Video)

Οι Καραλής και Ντουπλάντις συνδέονται από μακρά παρουσία στους τελικούς του επί κοντώ, από τα μικρά ηλικιακά κλιμάκια. Τους χωρίζουν μόλις είκοσι ημέρες (20/10/1999 γεννήθηκε ο «Μανόλο», 10/11/1999 ο «Μόντο»), ξεκινώντας από τα εφηβικά τους χρόνια την κοινή τους παρουσία στο βάθρο.

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από 9 χρόνια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Κολομβία τον Ιούλιο του 2015. Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Άρμαντ Ντουπλάντις (στη μέση) και δίπλα του τον Εμμανουήλ Καραλή να χαμογελούν μαζί με τον Βλάντισλαβ Μαλίκιν, στο βάθρο για την κατάκτηση του χρυσού και του χάλκινου μεταλλίου αντίστοιχα.

Διαβάστε σχετικά: Φοβερός ο Καραλής: «Χάλκινος» με άλμα στα 5.90μ. – Έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα (Videos)

Σχεδόν μία δεκαετία αργότερα, στη «μεγάλη σκηνή» των Ολυμπιακών Αγώνων, οι δυο τους έζησαν δίπλα – δίπλα τον μεγάλο τελικό. Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» την αγκαλιά του Καραλή στον Ντουπλάντις μετά την εξασφάλιση του χρυσού μεταλλίου, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη να βρίσκεται στο πλευρό του Σουηδού συναθλητή του, όταν εκείνος αποφάσισε να βάλει τον πήχη στα 6.25μ. ενθαρρύνοντάς τον για να σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter