Τόσο «απομονωμένη» η Τουρκία που ο Μπάιντεν ευχαριστεί τον Ερντογάν

Τόσο «απομονωμένη» η Τουρκία που ο Μπάιντεν ευχαριστεί τον Ερντογάν

Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τηλεφωνικά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν για τη συμβολή του στην ανταλλαγή των 26 κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης και η πρώτη σκέψη είναι πόσο στριμώχνει η Ελλάδα την Τουρκία.. Ή μήπως η Τουρκία παίζει μονότερμα;

Ήταν μια ανταλλαγή υψηλής διπλωματίας και επαφών που είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια και συντονίστηκε από την υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας, την ΜΙΤ, την οποία και συγχαίρει σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν:

«Συγχαίρω ολόψυχα το προσωπικό μας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που συμμετείχε σε αυτή την επιχείρηση. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι το κέντρο της ειρηνικής διπλωματίας σύμφωνα με το όραμα του Προέδρου μας. Χακάν Φιντάν»

Την ώρα που τα πολεμικά σκάφη και τα γεωτρύπανα της Τουρκίας κάνουν βόλτα στο Αιγαίο, την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί το Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος συγχαίρει τον Ερντογάν μια «μοναδική» παρουσία σε μια παγκοσμίως ευαίσθητη περιοχή.

Την ίδια στιγμή η χώρα του προσεγγίζει τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης με μέλη –μεταξύ άλλων- την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν και τη Ρωσία!

Δεν θα την έλεγες την Τουρκία απομονωμένη και στρυμωγμένη όπως θα δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εσωτερικής χρήσης τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Την ώρα που εκείνος δίνει γη και ύδωρ, ξεχνά την πολιτική της χώρας στο Μεσανατολικό και φωτογραφίζεται με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου, την ώρα που απομονώνεται ως «καλός μαθητής» και παρουσιάζει «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο, την ώρα που υποχωρεί στην Κάσο, η Άγκυρα παίζει το διπλωματικό της ρόλο ως περιφερειακή δύναμη γνωρίζοντας πως γίνεται απαραίτητη!

Σκληρό πόκερ για παίκτες που θέλουν να παίξουν, όχι για «yes-men»!

Διαβάστε επίσης: 

Έφτασαν στις ΗΠΑ οι κρατούμενοι που ανταλλάχθηκαν με τη Ρωσία – Τους υποδέχθηκαν Μπάιντεν και Χάρις (Photos

Ποιοι είναι οι 26 κρατούμενοι που ανταλλάχθηκαν από Ρωσία και δυτικές χώρες – Χαιρετίζει ο ΟΗΕ, επιφυλάξεις από τη Διεθνής Αμνηστία

Ρωσία: Πώς έγινε η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων με τη Δύση – Η χάρη από τον Πούτιν και οι ευχαριστίες σε άλλες χώρες

ΗΠΑ-Διάγγελμα Μπάιντεν: «Σημαντικές παραχωρήσεις» και… «τίποτα» έκανε η Γερμανία για την ανταλλαγή των κρατουμένων με τη Ρωσία

Κάσος: Τουρκικά ΜΜΕ γράφουν για «υποχώρηση» της Ελλάδας – Τι απαντάει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο νοτιοδυτικά της Λέσβου

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter